Мутнувато: хто викладатиме уроки миру в луцьких школах

12 Січня 2023, 11:10
Прийом представника HWPL у Луцьку БЛОГ 2125
Прийом представника HWPL у Луцьку

Вчора місцеві новини були сповнені повідомлень про те, що у луцьких школах будуть проводитись уроки миру. І партнером у цьому виступатиме організація з абревіатурою HWPL. Що значить Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (небесна культура, світовий мир і відновлення світла).

Це неурядова корейська організація, тут її представляв керівник Вашингтонського підрозділу.  

Трішки погуглив про організацію. Вона за все хороше проти всього поганого, за мир у всьому світі, взаєморозуміння між релігіями та встановлення міжнародного закону, що забороняє війну. 

З початку російського вторгнення одразу оприлюднила заяву, де засудила вторгнення, закликала росію вивести війська і вирішувати проблеми мирно. 

Організація проводить різні великі зібрання і конгреси, де збирає політичних пенсіонерів та селебрітіз і де говорять про мир, влаштовують різні марші за мир. Там засвітився навіть наш Віктор Андрійович. І ніби об'єднує відомих юристів з метою розробити міжнародний закон, що унеможливлював би війну.

У презентативних матеріалах організація називає себе асоційованою з певними структурами ООН: ECOSOC (Economic and Social Council) і Department of Global Comunications (Департамент глобальних комунікацій). При пошуку на сторінках цих ООНівських структур жодних згадок про HWPL я не виявив.

Засновником є Ман Лі Хі. Цікавий чоловік, має 91 рік і є лідером християнської корейської секти Шінчеонджі. Серед адептів він вважається «обіцяним пастором», його прихід фактично є другим пришестям. Був засуджений до трьох років з іспитовим терміном за те, що приховував поширення корони серед адептів церкви, тому що не припиняли зібрання в розпал епідемії. 

У Британії церкву характеризують як секту, члени якої розривають зв'язки з родиною і друзями й приховують від них своє справжнє життя.

Представники HPWL, попри те, що засновник один і той же, не асоціюють себе з Шінчеонджі. 

Мутнувато. 

P.S. Логотип організації – це прям зразок східного кітчу.

Логотип організації
Логотип організації

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром