Проблеми і переваги освіти за кордоном

12 Лютого 2023, 20:40
Паралельне навчання за кордоном та в Україні 11654
Паралельне навчання за кордоном та в Україні

Через війну Росії в Україні зараз близько 500 тисяч дітей шкільного віку були вимушені переважно разом з мамами та бабусями виїхати за кордон. Тому сьогодні у багатьох школах та гімназіях Франції, Німеччини, Словенії, Польщі, США, Канаді та інших країнах світу можна зустріти українських школярів та студентів.

 Чи комфортно їм там та, чи повернуться вони в за українські парти?

Партнери Район.in.ua журналісти медіа Перший Криворізький поспілкувалися з учнем криворізької школи Даниїлом Хурсовичем та ученицею дніпровської школи Катериною Скрипник. Ці підлітки через війну вимушені навчатися у двох школах одночасно, одна з яких німецька.

Можна говорити, що повномасштабна війна Росії в Україні внесла свої корективи у кожну сферу життя, та оцінити, яка з них найбільше постраждала, напевно, неможливо. Наприклад, частина освітян та учнів майже всіх навчальних закладів у лютому-березні 2022 року вимушено повернулися у часи школи онлайн.

Журналісти наводять результати дослідження громадської організації «Глобал Офіс»: майже 75% українських школярів мають когнітивні прояви стресу. Освітяни та психологи говорять, що все через війну в країні, велике навантаження та часткову соціальну ізоляцію.

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024