У Камінь-Каширській громаді роботу зможуть розпочати 15 закладів освіти, – Сергій Лукашук

10 Серпня 2022, 09:02
Говорили про організацію освітнього процесу в закладах освіти 412
Говорили про організацію освітнього процесу в закладах освіти

У Камінь-Каширській громаді провели короткострокове теоретичне навчальне заняття щодо організації освітнього процесу в закладах освіти.

Участь у ньому взяли керівник управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради Сергій Лукашук та головні спеціалісти відділу освіти, – повідомляє управління гуманітарної політики Камінь-Каширської громади.

Під час заходу розглянули нагальне питання укриттів у фонді захисних споруд цивільного захисту, а також порядок дій в разі оголошення сигналу «Повітряна тривога».

Навчання відбулось за участю ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області та навчально-методичного центру цивільного захисту і безпеки життєдіяльності в регіоні.

Зауважуємо, що вже невдовзі має розпочатись освітній процес у закладах освіти громади. Основна умова їх роботи – наявність захисних споруд.

Наразі вирішується питання облаштування таких укриттів, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій проводять огляд наявних бомбосховищ у закладах освіти.

«Триває робота з перевірки стану готовності споруд цивільного захисту. За попередніми експертними висновками і за умови спокою на нашій території, у Камінь-Каширській громаді роботу зможуть розпочати 15 закладів освіти, тобто наявні укриття у цих приміщеннях рекомендовані до використання. Проте, є ще багато питань до їх облаштування, створення належних умов, за яких можливе перебування дітей під час повітряної тривоги. Наразі вирішуємо спільно з директорами всі проблемні моменти. У будь-якому випадку наше головне завдання – це безпека дітей під час освітнього процесу, а щоб було дотримано всіх її вимог, ми продовжуємо роботу, про результати будемо повідомляти згодом» – зазначає Сергій Лукашук.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024