Олександр Слобожан назвав три причини, чому навчальний рік слід розпочати онлайн

25 Серпня 2022, 13:46
Онлайн-освіта 3494
Онлайн-освіта

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан в ефірі 24 каналу розповів, що АМУ, зібравши пропозиції від органів місцевого самоврядування, запропонувала Міністерству освіти і науки України розпочати навчальний рік в режимі онлайн.

Про це 24 серпня повідомили на сайті АМУ.

Перша причина, яку назвав Олександр Слобожан, – це безпека. За його словами, лише 41% навчальних закладів мають підготовлені укриття. Це пов'язано зі старою радянською базою, де бомбосховища є простими підвалами, які ще потрібно належно облаштовувати для захисту. 

Друга причина – це економія енергоносіїв. Виконавчий директор АМУ пояснив, що освітня сфера споживає найбільше по обсягу електрики та газу для теплопостачання.

Третя причина – в разі виникнення надзвичайних ситуацій, саме навчальні заклади можуть стати першими опорними пунктами обігріву для певних верств населення. 

Асоціація міст України підтримує онлайн-навчання не тільки через названі причини щодо дітей, які знаходяться в Україні, але й для тих дітей, які наразі знаходяться за кордоном та хочуть здобувати українську освіту та повертатися в безпечну Україну після нашої Перемоги.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024