У Луцьку у студенти посвятили першокурсників факультету філології та журналістики

02 Жовтня 2022, 12:08
Під час церемонії посвяти 4200
Під час церемонії посвяти

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулася посвята у студенти першокурсників факультету філології та журналістики.

Урочиста подія відбулася 1 жовтня в актовій залі одного з корпусів університету. Про це повідомила кореспондентка Район.Освіта.

147 юних дівчат і хлопців прийняли присягу та офіційно стали студентами, 114 – магістрантами. Ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось привітав першокурсників з початком студентського життя. 

«Шановні студенти та колеги, головне наше завдання зараз – це наближення перемоги. В сучасних умовах освіту треба розглядати як формування особистості, патріота, який зможе захищати нашу Вітчизну. Не можна відкладати життя на завтра, треба жити вже і зараз. Студентський вік неповторний. Бажаю вам здоров’я, родинного затишку, реалізувати плани та завдання, які приблизять нас до перемоги», – сказав очільник університету.

Ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось
Ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось

Також студентів привітала деканка факультету філології та журналістики Лілія Лавринович та його випускниця Наталія Шепель.

На завершення заходу присутні заспівали пісню «Ой, у лузі червона калина». Після цього дійства охочі відвідали храм Святої Софії-Премудрості Божої ПЦУ, що біля корпусу факультету філології та журналістики, де їх благословили на майбутнє навчання.

Деканка факультету філології та журналістики Лілія Лавринович
Деканка факультету філології та журналістики Лілія Лавринович

Охочі відвідали храм Святої Софії-Премудрості Божої ПЦУ
Охочі відвідали храм Святої Софії-Премудрості Божої ПЦУ

«З самого дитинства я мріяла стати журналісткою, адже це – дуже цікаві, креативні, непосидючі й творчі люди. Через це я саме тут. Сьогоднішня посвята вразила мене своєю атмосферою. Одягнувши мантію, я нарешті відчула себе студенткою», – ділиться враженнями першокурсниця, майбутня журналістка Софія Вербицька.

Цього року на бакалаврат у Волинський національний Університет імені Лесі Українки вступили 2350 абітурієнтів, на магістратуру – 1800.

Анастасія ЯЦЮК

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024