В Україні стартував третій етап сертифікації вчителів

13 Жовтня 2022, 11:50
Учителі 2846
Учителі

Розпочався третій етап сертифікації педагогічних працівників 2022 року. 

На цьому етапі Державна служба якості освіти з 12 жовтня забезпечує вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації, повідомили на сайті Міносвіти.

«Цьогоріч сертифікація відбувається в складних умовах війни. І все ж тисячі вчителів початкових класів зареєструвалися, пройшли незалежне тестування, здійснили самооцінювання педагогічної майстерності, а зараз готуються до останнього етапу сертифікації. Такими вчинками українці щодня доводять, наскільки вони сильні і націлені на успіх. До перемоги, шановні учасники сертифікації!» – побажав голова служби Руслан Гурак.

Планована тривалість вивчення практичного досвіду роботи учасника сертифікації – протягом дня. Експерти оцінюватимуть професійні компетентності учасників сертифікації за допомогою таких методів збору інформації: спостереження за навчальними заняттями та їх самоаналізом, аналіз самопрезентації учасника сертифікації, проведення інтерв’ю.

До вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації будуть залучені близько 1500 експертів, які пройшли відповідне навчання у вересні. Нововведенням цього етапу є використання електронної форми експертного висновку, щоб оперативно працювати з документами та залучати експертів з-за кордону.

Метою сертифікації є виявлення та заохочення педагогічних працівників з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром