Іноземці, які навчалися в Луцьку, після початку війни залишили країну

25 Січня 2023, 19:35
Студенти 1095
Студенти

Після початку повномасштабної війни близько 70 іноземних студентів, які навчалися у ВНУ імені Лесі України, переправили до кордону, звідки вони повернулися до своїх країн. 

Про це 24 січня на пресконференції розповів ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось, – повідомляє ВСН.

За словами керівника закладу, у 2022 році 7 іноземних студентів закінчили університет, а 2 – до нього вступили. Усі здобувачі освіти склали передбачені навчальними планами випробування. У понеділок, 23 січня, ректор підписав дипломи випускникам.

На початку повномасштабної війни в університеті навчалося близько 70 іноземних студентів, які були переважно з Китаю і здобували освіту на різних рівнях, зокрема, й в інтернатурі.

«Звичайно, що, коли почалася повномасштабна війна, ми організували автобус і всіх іноземних студентів переправили до кордону. Вони перетнули його, сконтактували з посольствами і виїхали до своїх країн», - пояснив Цьось.

Зв'язок із ними, як повідомляє ректор ВНУ імені Лесі Українки, підтримується постійно. Він сподівається, що після закінчення війни вони поновлять навчання в університеті. Наразі вони навчаються дистанційно, проте є і ті, хто згодом повернулися до України.

Один із китайських університеті пропонує запровадити подвійний диплом із Волинським національним університетом імені Лесі Українки.

« Китайські студенти навчатимуться в Китаї і додатково здобуватимуть освіту у нас, отримуючи два дипломи: китайський і диплом нашого університету», – розповів Анатолій Цьось.

Керівник закладу переконаний у важливості міжнародного партнерства. Якщо угода буде підписана, то 70 студентів факультету культури і мистецтва зможуть отримати подвійні дипломи.

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024