Українську мову школярі вивчатимуть, граючись

25 Січня 2023, 18:15
Навчання онлайн 1298
Навчання онлайн

Учні початкової школи зможуть опановувати українську мову та навчатися читати в ігровій формі. Це стало можливим завдяки оновленому застосунку «Вивчаю – не чекаю».

Проект створений за сприяння МОН громадською спілкою «Освіторія» у партнерстві з міжнародною організацією «War Child Holland», – повідомляє Урядовий портал.

Користуватися додатком можуть школярі 1-4 класів та учителі. Пропоновані розробниками теми відповідають державній програмі початкової школи та стандартам НУШ.

«Для учнів початкових класів має бути особливий формат, на відміну від середньої та старшої школи, які мають доступ до контенту в межах проекту «Всеукраїнська школа онлайн». Тож тепер застосунок «Вивчаю – не чекаю» навчає не тільки математики, а й української мови», – зазначив під час презентації застосунку генеральний директор директорату цифрової трансформації МОН України Дмитро Завгородній.

Про можливості оновленої версії «Вивчаю – не чекаю» розповіла голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин.

«Презентуємо оновлену версію, яка дає можливість дітям у будь-якій точці світу вчити українську мову та читання. Одна із особливостей застосунку – він знайомить учнів із творами українських сучасних авторів. І все це відбувається в ігровій формі, яка адаптована до вікових особливостей дітей початкової школи», – зазначила Зоя Литвин.

Застосунок є безкоштовним та працює без доступу до інтернету після попереднього завантаження. Містить твори близько 20 сучасних українських письменників, серед яких Зірка Мензатюк, Катерина Міхаліцина, Сашко Дерманський, Таня Стус та інші. 

Розробники враховували дитячі пропозиції щодо контенту та сюжетів навчальних ігор, а також рекомендації фахівців, які добре розуміють вимоги до навчальних програм.

Нові уроки будуть додаватися упродовж року.

Оновлена версія «Вивчаю – не чекаю» доступна на App Store та Google Play

Додамо, що за інформацією міністерства освіти та науки України станом на 24 січня 2023 року зруйновано та пошкоджено 3 051 заклад освіти, 4363 – працюють виключно онлайн. Тому освітяни й надалі працюватимуть над впровадженням нових можливостей для дистанційної роботи. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024