Росіяни зруйнували три поверхи університету в Харкові

05 Лютого 2023, 13:51
Фото ГУ ДСНС України у Харківській області 1363
Фото ГУ ДСНС України у Харківській області

Одна з російських ракет зруйнувала три поверхи Харківського національного університету міського господарства ім.Бекетова

Про це повідомив ректор ХНУМГ ім. Бекетова Володимир Бабаєв, пише «Думка».

За його словами, це третій обстріл вишу з початку повномасштабного вторгнення. Втім, цього разу попадання пряме і завдало центральному корпусу чималих руйнувань.

«Зруйновано три поверхи будівлі, також у споруд, які знаходяться поруч, у дворі, серйозні пошкодження. Вікна повилітали та двері, обладнання зруйновано. На жаль адміністративний корпус, в якому працюють всі наші служби, що забезпечують роботу університету теж постраждав. Зруйновані навчальні аудиторії і лабораторії. На даному етапі навчальному процесу в університеті це не завадить, бо студенти навчаються онлайн і здебільшого наші викладачі працюють з дому, але деякі лабораторні роботи проводилися онлайн з університету і це стане додатковою проблемою в підготовці наших фахівців», – зазначив Бабаєв. 

За його даними підрахувати збитки наразі важко. Окрім приміщень та обладнання постраждав музей вишу і його експонати.

«Кілька тижнів тому я розповідав, скільки треба грошей для відновлення нашого університету разом з коледжем і корпусом на Сумській, 40, ми десь так бачили 150 млн грн. Тепер це вдвічі більше буде коштувати», – говорить ректор.

За його даними, під час обстрілу співробітників в університеті не було, окрім охорони. Охоронець поранений.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024