В Україні запустили національну екосистему вивчення та тестування рівня англійської

11 Лютого 2023, 14:32
В Україні запустили національну екосистему вивчення та тестування рівня англійської 2476
В Україні запустили національну екосистему вивчення та тестування рівня англійської

В Україні з’явилася національна екосистема вивчення та тестування рівня володіння англійською мовою.

Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури та інформаційної політики України та Асоціація інноваційної та цифрової освіти 9 лютого 2023 року презентували початок роботи Національної екосистеми вивчення та тестування рівня володіння англійською мовою для українців у межах Дорожньої карти впровадження англійської мови як мови міжнародного спілкування в Україні. Про це повідомили на сайті МОН.

Національна екосистема вивчення та тестування рівня володіння англійською мовою безкоштовна та доступна 24/7 всім українцям, незалежно від місця їхнього перебування під час та після завершення воєнних дій.

«Наше завдання полягає в тому, щоб організувати системне навчання перш за все вчителів та учнів з першого класу в загальноосвітніх закладах по всій країні, а згодом і в інших закладах освіти для всіх учасників освітнього процесу», – повідомив директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Олег Єресько.

Читайте також: Для українців у Польщі створили IT-курси. 

Національна екосистема вивчення та тестування рівня володіння англійською мовою для українців складається із трьох кроків:

  • визначення рівня володіння англійською мовою;
  • маркетплейс сервісів навчання англійської мов;
  • опанування англійською мовою за допомогою наймасовішого освітнього онлайн-проєкту України «Lingva.Skills». 

Більше про проєкт тут. 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024