Учителі з громади на Волині пройшли у Польщі тренінг з викладання у важкі часи

19 Лютого 2023, 15:15
Учасники тренінгу 1600
Учасники тренінгу

Учительки англійської мови, які працюють у закладах загальної середньої освіти Камінь-Каширської міської ради стали учасницями навчального курсу «Викладання та навчання у важкі часи» для педагогів з України, який відбувся у Польщі

Про це інформує управління гуманітарної політики громади.

Тренінг Британської Ради проходив 26-28 листопада 2022 року в очному режимі у Варшаві та з 2 по 4 і з 6 по 8 лютого 2023 року в очному режимі у Кракові (Республіка Польща).

Цей захід проводиться у рамках глобальної програми Британської Ради «Language for Resilience».

До участі у тренінгу були запрошені вчителі англійської мови, які вимушено тимчасово переміщені в інші регіони України, та вчителі, які працюють з тимчасово переміщеними дітьми.

Головна мета запропонованого курсу – ознайомлення з можливими проявами наслідків травми, розуміння складної поведінки учнів під час війни, а також особливі методичні підходи у викладанні задля створення безпечного навчального середовища у класі. Метою курсу також є надання допомоги вчителям задля вирішення труднощів у викладанні і навчанні англійської мови, які виникають у зонах конфлікту і дослідження способів підтримки учнів.

Відібрані до участі вчителі отримали запрошення від Британської Ради на свої електронні адреси. Більш ніж 900 учителів з усіх регіонів України подолали багаточасовий переїзд до Польщі, щоб взяти участь у цьому курсі.

Серед педагогів першої та другої когорти були і вчителі англійської мови, які працюють у закладах загальної середньої освіти Камінь-Каширської міської ради. Людмила Гембік, вчитель англійської мови ОЗЗСО «Камінь-Каширський ліцей №1 ім.Євгена Шабліовського» була учасницею заходу у листопаді 2022 року, Тамара Сич, вчитель англійської мови ОЗЗСО «Раково-Ліський ліцей», – у лютому 2023 року.

Вчителі-учасники мали можливість поділитися своїм досвідом, успіхами та проблемами, а також дізнатися, як створити чутливе до травм навчальне середовище, як керувати складною поведінкою учнів і як зробити навчання у класі безпечнішим для учнів.

У рамках тренінгу вони обговорювали складні теми щодо викладання у класах з переміщеними дітьми та ділилися своїми емоціями та досвідом щодо ефективної організації занять у воєнний час.

На думку учасників цей курс потрібний вчителям саме сьогодні, щоб допомогти собі та своїм учням у формуванні стійкості до травми та нестабільності. Вони дізналися як створити чутливе до травми навчальне середовище та як керувати складною поведінкою, а також опановували нові методики створення безпечного навчального середовища саме в їхній школі.

Досвідчені тренери підтримували та допомагали учасникам під час курсу – Кріс Саутон, Крістіана Ошан, Людмила Клименко, Оксана Заболотна, Наталія Гончарова, Наталія Жукова та Ірина Онищук.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024