У МОН розповіли, як розбудовуватимуть безпечне освітнє середовище у Новій українській школі

25 Лютого 2023, 10:26
Школа 19804
Школа

Уряд схвалив план заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі на 2023 рік. 

Про це повідомили на сайті МОН.

Під час військових дій та ще тривалий час після їх закінчення заклади освіти в Україні працюватимуть у нових для себе вимогах до безпечного освітнього середовища. В умовах воєнного стану створення безпечного освітнього середовища є одним із першочергових завдань, виконання якого має реалізувати право на безпечні та нешкідливі умови навчання та забезпечення прав дітей на освіту. 

План визначає комплекс заходів, що сприятимуть формуванню безпечних, комфортних та здорових умов для здобуття освіти в закладах загальної середньої освіти, оволодінню учнями компетентностями, необхідними для безпечного та здорового способу життя, а також передбачають підготовку психологів та педагогічних працівників з питань психологічної підтримки та здатності діяти в умовах надзвичайних ситуацій.

Зокрема, план заходів на 2023 рік спрямований на досягнення стратегічних цілей щодо:

  • забезпечення здоров’я збережувальної складової освіти;
  • комплексності розвитку фізичної культури та посилення рухової активності;
  • розбудови системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок;
  • належного медичного обслуговування учнів і працівників закладів освіти;
  • ефективного психологічного супроводу освітнього процесу;
  • безпечності, доступності та інклюзивності освітнього середовища;
  • міжсекторальної взаємодії та залучення соціальних інституцій.

Читайте також: В Україні проводять серію безкоштовних вебінарів для підготовки до мультитесту. 

Коментарі
25 Лютого 2023, 13:11
Зверніть увагу на шкідливий вплив ігор в мобільних телефонах на психіку дітей. Це ні про яке ефективне навчання не може йти мова поки це не буде заборонене в стінах навчальних закладів. Ігри в телефонах мають бути поща щаконом оголошені - вони негативно впливають на психіку дитини, особливо в кого вона нестійка.
25 Лютого 2023, 19:54
НУШ започаткували, а підручників і досі немає!! Тільки нещодавно вони лише математику роздрукували для 5-го класу і то нічого, що вже навчальний рік закінчується, а підручників немає, бо типу грошей нема, щоб роздрукувати... А де ж ті гроші діваються, в офшорах, та в диванах?? Кажуть, а навіщо, є ж електронні варіанти в телефонах. Ну звісно ж, нехай діти деградують і далі та портять зір тими телефонами!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024