Розвиток дуальної освіти: досвід Німеччини та України

11 Березня 2023, 11:20
Розвиток дуальної освіти: досвід Німеччини та України 3699
Розвиток дуальної освіти: досвід Німеччини та України

У Міністерстві освіти і науки України презентували практичний посібник «Онтологія дуальної освіти: досвід Німеччини та України».

Публікація про складнощі адаптації найкращих міжнародних практик у національні контексти буде корисною для всіх, хто цікавиться дуальною освітою. Про це ідеться на сайті МОН.

У навчальному посібнику  проаналізували процес становлення дуальної освіти в Німеччині та Україні, описали особливості співпраці з роботодавцями та організації навчання, навели кейси та документи, які стануть у пригоді всім, хто має на меті впровадити або розвивати дуальну форму здобуття освіти.

Ця онтологія розглядає дуальну освіту з огляду на історичні, соціальні, економічні, управлінські, філософські та інші аспекти.

Читайте також: Міносвіти підписало меморандум про співпрацю з корпорацією «Профі». 

Публікація призначена для учасників пілотного проєкту МОН із впровадження дуальної форми здобуття освіти, роботодавців та їхніх об’єднань, торгово-промислових палат, закладів фахової передвищої та вищої освіти, експертів у сфері освіти.

Також вона буде цікавою для здобувачів освіти, органів державної влади й місцевого самоврядування, що опікуються питаннями освіти, та інших суб’єктів, зацікавлених у поширенні дуальної форми здобуття освіти в Україні.

Завантажити посібник можна за посиланням.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024