У МОН розповіли, як впроваджуватимуть гендерну рівність у сфері освіти

18 Березня 2023, 10:41
Студенти 7054
Студенти

В Україні презентували Стратегію впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року та операційного плану заходів на 2023-2024 роки з її реалізації.

Про це повідомили на сайті МОН.

«Завдяки спільним зусиллям офісу першої леді, підтримці віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, народних депутатів України, урядової уповноваженої з питань гендерної політики Катерини Левченко, громадським організаціям, Фонду ООН у галузі народонаселення України разом ми зробили насправді історичний внесок у систему освіти і науки України, «гендерний прорив» та напрацювали проєкт Стратегії та план до неї, який у грудні схвалив Кабінет Міністрів України. Але нам важливо, щоб цей документ не просто залишися на папері, а був якісно втілений в систему освіти і науки України», – зазначив перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко підкреслила, що попри війну, коли через збройну агресію рф вимушено посилився розподіл гендерних ролей щодо віку і статі, питання гендерної рівності в Україні не маргіналізоване. Це є показником руху України до європейської спільноти на ціннісному й законодавчому рівні.

«Важливим аспектом забезпечення принципу рівних прав і можливостей жінок і чоловіків є створення в Україні сучасної системи освіти впродовж життя й забезпечення рівного доступу до неї незалежно від віку й гендеру. Тому ми маємо прискорити ухвалення Парламентом законопроєкту «Про освіту дорослих», – зазначив генеральний директор директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик МОН Олександр Пижов.

Учасники презентації роз’яснили основні принципи, на яких ґрунтується Стратегія, і які сфокусовані довкола змісту, функцій та організації освітнього процесу.

З матеріалами презентації можна ознайомитись за посиланням.

Читайте також: Затвердили угоду між Україною та Молдовою про співпрацю у сфері вищої освіти. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром