В Україні розробили безкоштовний додаток для вивчення програмування

19 Березня 2023, 12:56
«Скажені Кролики Навчають Програмувати» 1566
«Скажені Кролики Навчають Програмувати»

Безкоштовний додаток «Скажені Кролики Навчають Програмувати» відтепер доступний на мобільних платформах і ПК.

Про це інформує Освіторія.

Завдяки цьому додатку діти та підлітки можуть вивчати основи алгоритміки та програмування в ігровій формі, проходячи відповідні квести.

«Скажені Кролики Навчають Програмувати» запрошує гравців на космічну станцію, щоб прибрати безлад, створений веселими кролико-космонавтами, використовуючи прості інструкції, цикли та алгоритми, схожі на написання коду. 

Одне із завдань — оптимізувати кількість рядків коду (команд) у разі досягнення цілі. Враховуючи наповнення, дизайн та доступність додатка ми маємо надію, що він буде використовуватися в навчальних цілях у школах, адже вивчення програмування за допомогою ігор — це веселий та привабливий спосіб познайомитись зі світом нових технологій та спробувати отримати нові навички чи професію.

«Основний напрямок нашої КСВ-стратегії як на глобальному рівні, так і в Україні — інвестиції в розвиток майбутніх поколінь. Тож українська локалізація додатка, що навчить дітей основ програмування в цікавій ігровій формі, стала для нас логічним кроком, і я дуже вдячна нашій команді волонтерів, які адаптували додаток.

Кролики — це не перший навчальний проєкт, який ми запускаємо спільно з IT Ukraine Association. Раніше ми представили аудиторії безкоштовний геймдев-курс «Навчайся. Грай. Працюй», який був підтриманий Міністерством освіти і науки України та є у вільному доступі на платформі ed-era.com, тож ми раді продовжити нашу співпрацю вже зі «Скаженими Кроликами…» і сподіваємось, що школярі, їхні вчителі та батьки будуть у захваті від додатка», — коментує Катерина Романова, директорка з комунікацій Ubisoft Ukraine.

Освітній додаток «Скажені Кролики Навчають Програмувати» вже доступний для скачування на ПК, iOS та Android.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024