Цифрова Волинь: студенти ЛНТУ ознайомилися з роботою облдержадміністрації

20 Травня 2023, 13:41
Цифрова Волинь: студенти ЛНТУ ознайомилися з роботою облдержадміністрації 574
Цифрова Волинь: студенти ЛНТУ ознайомилися з роботою облдержадміністрації

19 травня 2023 року заступниця голови облдержадміністрації (CDTO) Вікторія Левчук зустрілася зі студентами Луцького НТУ. Майбутні економісти дізналися про цифровий розвиток Волині.

Про це повідомили у Волинській ОДА.

«Нам дуже важливо, щоб молодь долучалася до державотворення. Адже саме ви будете не лише реформувати державну службу, а й відновлювати країну загалом, – сказала заступниця очільника області. – Сьогодні я розповім про цифровізацію Волині та створення зручної і комфортної країни, де в майбутньому усі державні послуги можна отримати онлайн».

Посадовиця зазначила, що в області створені чат-боти «Гаряча лінія Волинь» та «Свої», об’єкти критичної інфраструктури забезпечені системами «Starlink», ЦНАПи та інші адмінспоруди – мобільними цифровими валізами, пристроями зчитування ID-карток, електронним документообігом та програмним забезпеченням. Вікторія Левчук розповіла й про пріоритетні напрями розвитку цифровізації в регіоні.

Також студенти дізналися про гайд «Онлайн-безпека під час війни». А саме, як протидіяти шахрайству, яке пов’язане зі здійсненням фінансових операцій в інтернеті, фішинговими повідомленнями, інтернет-жебрацтвом тощо.

Окрім того, присутнім презентували новий проєкт «Дія.Освіта». Це національна платформа актуальних знань і навичок, де можна безоплатно навчатися, опанувати нову професію та ознайомитися з актуальними вакансіями.

«Незалежно де ви будете працювати, вам потрібно мати цифрові навички. Тому що комп’ютер не може замінити ваш розум і він не має можливості відчувати», – додала заступниця голови ОДА. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024