У Вараші вчителі із всієї країни взяли участь у «неконференції» EdCamp

29 Травня 2023, 17:13
Учителі 417
Учителі

Як стати дизайнером власної траєкторії професійного розвитку? Як перетворити проблеми й виклики на можливості? Як дизайн мислення може стати інструментом виходу за межі шаблонів та стереотипів? Відповіді на ці та інші запитання могли знайти учасники руху EdCamp в межах педагогічної лабораторії.

Захід відбувся у стінах Вараського центру професійного розвитку педагогічних працівників та зібрав близько сотні вчителів зі всієї України, повідомляє Департамент освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.

Освіта 21 століття є багатовекторною і гостро реагує на виклики часу, що потребують змін у застарілих моделях викладання. Аби запропонувати найкращі практики для формування навиків вчителя нового покоління, в рамках освітньої лабораторії, організовані майстер-класи, що демонструють напрацювання в освітній галузі. Наприклад: «Втримання рівноваги не лише у собі, а у роботі», «Чарівна STEM майстерня 3-D фантазій» та інші.

На сьогодні, за повідомленням ЗМІ, загарбники привезли на окуповані території шкільні підручники з рф і вчителів. Втім, попри це діти, що залишилися в окупації, часто не йдуть на співпрацю з вогором, а продовжують вчитися за українською навчальною програмою та говорити рідною мовою. Основна теза, що об’єднала всіх учителів: «Діти – це головне для педагога!».

Вчитель сьогодні – це не просто професія, а покликання і від нього залежить формування суспільства. В рамках освітньої лабораторії учасники змогли пригадати свої шкільні роки. Коли згадують улюблений предмет, то відразу асоціюють його зі вчителем. З тим, хто був прикладом для наслідування та мудрим наставником.

Під час доповідей запрошені експерти розповіли про сучасні напрацювання в педагогічній роботі, можливості підвищення кваліфікації вчителя та використання штучного інтелекту. Серед спікерів були як вчителі, так і засновники тренінгових центрів, автори підручників, науковці, директори ліцеїв та координатори  Ed Camp подій.

Зазначимо, що EdCamp (едкемп) — це конференції, які проводять самі учасники — як правило, їх називають «неконференцією». Edcamp призначені для отримання інтерактивного професійного досвіду вчителями.

Найголовніше — те, що такі події мотивують освітян розвиватися й ділитися досвідом, ідеями, натхненням одне з одним, бути щасливими й продуктивними у вчительській професії та в житті загалом.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024
16.03.2024
15.03.2024