Майстер-план Луцька: відбувся воркшоп за участі лучан, українських та іноземних архітекторів та науковців

04 Червня 2023, 13:10
Воркшоп 417
Воркшоп

У Луцьку відбулися воркшоп та виставка-дослідження за участі місцевих жителів та архітекторів з України, Нідерландів та Італії. Подія є частиною проєкту Urban Vision Lutsk ГО «Алгоритм дій». 

Про це йдеться на сайті ЛНТУ.

Мета організаторів — почати діалог містян, архітекторів, дизайнерів, влади і бізнесу та збудувати спільноту однодумців, які разом впливатимуть на розвиток Луцька і його майбутнє. А також — розробити майстер-план міста на основі ідей, які запропонують лучани й фахівці.

На початку заходу до учасників звернулися засновники ГО «Алгоритм дій», яка реалізує проєкт Urban Vision Lutsk.

«Війна стала каталізатором нашого проєкту, бо вона є причиною, що не дозволяє відкладати свої плани на далеке майбутнє, — ділиться ідейник та засновник ГО «Алгоритм дій» Адам Харбер. — Сьогодні нам вдалося зібрати небайдужих людей, які  зацікавлені робити Луцьк кращим. Мені приємно, що серед нас присутні урбаністи, архітектори, дизайнери. Нам потрібно не втрачати час, а робити нові речі та вчитися». 

Після презентації виставки відбувся воркшоп за участі лучан. Учасники обʼєдналися у три групи — «‎Мобільність», «Культура» та  «Публічні простори». Перша група дослідила пересування містом: мобільність, транспортні та пішохідні звʼязки. Друга група працювала над культурою міста та її розвитком, а також покращенням туристичного потенціалу Луцька. Третя група ділилася ідеями щодо створення нових парків, скверів та інших просторів, де містяни матимуть можливість комунікувати й комфортно відпочивати.

28 травня до воркшопу долучились представники Луцького національного технічного університету. Павло Мазилюк розповів про діяльність та можливості технічного університету у напрямку «Мобільності», а Данило Яловенко працював у напрямку «Публічні простори».

Воркшоп модерувала команда архітекторів та урбаністів з Офісу міського розвитку UrbanReform за участі нідерландського архітектора Патріка Меєрса та італійського архітектора Франческо Фрези.

«Я приїхав до України та побачив наслідки війни. Але добре, що лучани мають стільки енергії і можуть вкладати сили в подальший розвиток міста. Важливо, що на воркшопі присутні не лише експерти, а й жителі міста, які зацікавлені в його розвитку. Дуже вражає те, що люди тут не починають будувати одразу, а приділяють час дослідженню: читають, думають, обговорюють, планують цей процес», — поділився враженнями від воркшопу Франческо Фреза, італійський архітектор та засновник студії Piuarch, який працює в різних містах України з 2004 року. 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024