Про взаємодію ІТ-бізнесу та держави йшлося на міжнародній конференції

05 Червня 2023, 08:47
Спікери конференції. Ілюстрація із сайту МОН 332
Спікери конференції. Ілюстрація із сайту МОН

Відбулася перша конференція «Innovating Education для представників закладів освіти — «Взаємодія держави та ІТ-бізнесу». 

Захід відбувся за підтримки Міністерства цифрової трансформації та Міністерства освіти і науки у співпраці з Product IT Foundation for Education. Учасниками стали понад 1500 освітян, які активно впроваджують цифрові технології в освіту, йдеться у повідомленні на сайті Міністерства освіти і науки України. 

Обговорювали напрями співпраці держави, закладів освіти та продуктового ІТ-бізнесу задля побудови сталого партнерства в освіті та економічного зростання України.

«Поки в Україні триває війна, світ не стоїть на місці й активно розвивається. Цінність людського капіталу росте в рази. Саме тому розробити новий шлях для освіти — наш важливий виклик і завдання. Зараз разом із командою Міносвіти ми формуємо цю стратегію. Основний акцент — на впровадженні технологій та інновацій в освіті, цифровізації та дебюрократизації. Це дозволить упровадити сміливіші та швидші зміни, щоб наші діти здобули знання, які відповідають викликам сучасності. А кожен талановитий українець зміг реалізуватися вдома, в Україні», — прокоментував Михайло Федоров, віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України.

Михайло Федоров. Ілюстрація із сайту МОН
Михайло Федоров. Ілюстрація із сайту МОН

«Genesis — це українська компанія, 90% наших співробітників та керівників від початку повномасштабного вторгнення залишаються в Україні. Наше майбутнє, як і майбутнє більшості українських компаній, залежить від якості освіти та рівня випускників наших університетів. Аби конкурувати з найбільшими світовими лідерами, потрібно мати освіту, рівень якої не поступається світовому. Я вдячний державі, яка інвестує багато часу та зусиль у її розвиток, але переконаний, що компанії також мають вкладатися у цей напрям», — наголосив під час конференції Володимир Многолєтній, співзасновник і СЕО Genesis.

Під час дискусії учасники конференції також обговорили використання інноваційних технологій в освіті для розвитку студентів та модернізації освітнього процесу.

«Будуючи нову стратегію освіти, ми скрупульозно вивчаємо кожну деталь. Якщо змінюємо мінімально елемент, маємо ефект впливу на мільйони. Вкладаємося в освіту — маємо економічний ефект на всю країну. Наша мета — конкурентоспроможна освіта, яка дасть максимум для кожного українця. У бізнесу та освіти є багато простору для співпраці заради цієї мети», — зазначив Євген Кудрявець, заступник міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції.

«Розвиток ІТ-освіти за своєю суттю означає інновації. А інновації залежать насамперед від сміливості викладачів – особистостей, які готові екпериментувати, «плисти проти течії». Ініціативні, сміливі, інноваційні викладачі – основа нової системи вищої освіти», – підсумував Михайло Винницький, заступник міністра освіти і науки України.

У події також узяли участь представники студії онлайн-освіти EdEra та провідних українських ЗВО, зокрема Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національного університету «Києво-Могилянська академія», Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Київської школи економіки (KSE). Конференція Innovating Education відбуватиметься щороку та стане майданчиком для обміну досвідом між бізнесом, закладами освіти та державою з метою розвитку інноваційної країни, у якій технології та ІТ-освіта відіграють ключову роль.

У матеріалі використано ілюстрації із сайту Міністерства освіти і науки України. 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром