У Луцьку із дитячого садка навчають бути підприємцями

07 Червня 2023, 16:16
Учасники гала-вечора проєкту. Світлина із сайту ВНУ імені Лесі Українки 518
Учасники гала-вечора проєкту. Світлина із сайту ВНУ імені Лесі Українки

Представники Волинського національного університету імені Лесі Українки навчають вихованців дитячих садків основам підприємництва. Освітяни долучилися до проєкту  «Підприємливі діти – 2023».

Діти вчилися заробляти та витрачати кошти, зважаючи на поточну ситуацію в країні,  складали бізнес-плани, відвідували майстер-класи, набували практичних знань у сфері бізнесу.

Для школярів та дошкільнят також проведуть різноманітні екскурсії, творчі конкурси, змагання. Вони вивчатимуть іноземну мову та відпочиватимуть у дружньому колі.

ВНУ імені Лесі Українки став співорганізатором реалізації проєкту разом із Луцькою міською радою, ГО «Ефект дитини». Партнерами проєкту стали представники бізнесу регіону, – йдеться на сайті закладу. 

У міжнародному проєкті «Підприємливі діти 2023» взяли участь 60 дітей шкільного та дошкільного віку та 15 студентів. Серед новацій – участь у ролі маленьких підприємців вихованців дитячих садочків обласного центру Волині.

У Палаці культури міста Луцька відбувся гала-вечір проєкту.

«Дорогі діти, успішна людина має дуже багато працювати, бути дуже активною і дуже багато знати і вміти. Надзвичайно правильно, ефективно, що є такий проєкт, який змалку дозволяє дітям освоювати ті компетенції, які так необхідні у подальшому житті. Для того, щоб ви добре оволоділи підприємницькими компетентностями з вами працювали найкращі студенти. А вони навчаються у Волинському національному університеті імені Лесі Українки. Більшість ваших вчителів також навчалися у нашому навчальному закладі, тому навчайтеся, здобувайте нові знання і вміння і приходьте до нас на навчання», – звернувся до присутніх ректор університету Анатолій Цьось.

Проєкт вперше реалізовували в польському Любліні у 2018 році. За кілька років польське місто вивело його на міжнародний рівень, а у 2022-ому Луцьк став першим містом, яке реалізовувало проєкт в Україні.

Анатолій Цьось із учасниками події
Анатолій Цьось із учасниками події

На фінальній частині проєкту учасників, серед яких були і студенти університету Лесі Українки, віздначили грамотами. Частину зароблених під час реалізації проєкту коштів передадуть на потреби ЗСУ. 

У публікації використано світлини із гала-вечора проєкту, опубліковані на сайті університету.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024