На центри професійної досконалості у профтехах виділять 20 мільйонів євро

24 Липня 2022, 13:05
Навчальне приміщення 1137
Навчальне приміщення

Уряд схвалив розпорядження щодо підписання угоди між Міносвіти, Українським фондом соціальних інвестицій та німецьким банком KfW.

Про це 22 липня повідомили на Урядовому порталі.

20 мільйонів євро планують виділити на створення центрів професійної досконалості в закладах професійної освіти. Розбудова відбуватиметься в межах проєкту «Професійна освіта у Східному партнерстві».

«У період відбудови України профосвіта буде на піку популярності та затребуваності, а це означає, що ми маємо створити найкращі умови навчання для таких фахівців. Саме центри професійної досконалості стануть відповіддю на такий виклик. Це абсолютно новий тип профтехів – з інноваційною технікою та європейськими підходами до навчання», – зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Центри професійної досконалості стануть освітніми осередками з висококваліфікованими педагогами та управлінцями, а також інклюзивними приміщеннями. Отримувати якісну професійну освіту там зможуть учні та дорослі.

Проєкт реалізовуватиме Міністерство освіти і науки, Український фонд соціальних інвестицій і KfW (німецький державний банк).

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром