Шкарлет похвалив популяризацію профтехів на Волині

09 Листопада 2022, 15:35
Юрій Погуляйко та Сергій Шкарлет 8091
Юрій Погуляйко та Сергій Шкарлет

З робочим візитом на Волині перебуває міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Посадовця в області приймають у середу, 9 листопада. Про це він розповів у своєму телеграм-каналі.

Міністр освіти Сергій Шкарлет разом з начальником Волинської ОВА Юрієм Погуляйком та луцьким міським головою Ігорем Поліщуком провели нараду із представниками ДСНС, Нацполіції, керівниками територіальних громад та органів управління освітою з питань роботи системи освіти області під час воєнного стану.

Під час візиту довелося й екстренно переходити до сховища, адже в на території України оголосили повітряну тривогу. 

«В області дітям забезпечено рівний доступ до якісної освіти незалежно від місця їхнього перебування. Нині заклади освіти Волинської області укомплектовані педагогічними працівниками відповідно до потреб: із 773 вчителів, які виїхали за кордон, повернулися 654. На цей час у регіоні функціонує 561 школа, де навчається понад 143 тисячі учнів.  Понад 33 тисяч дітей виховуються у 482 закладах дошкільної освіти. Майже 30 тисяч – залучені до позашкільної освіти», – зауважує міністр.

Він додає, що 47% закладів освіти мають захисні споруди, також усі заклади області готові до опалювального сезону.

«На Волині активно популяризують професійно-технічну освіту. За невеликий проміжок часу створено 19 навчально-практичних центрів підготовки робітничих кадрів. Освітній процес відбувається в 14 закладах професійної освіти», – каже Сергій Шкарлет.

У закладах вищої та фахової передвищої освіти навчаються понад 26 тисяч студентів.

У межах робочої поїздки у Луцьку відкрили освітній хаб для внутрішньо переміщених осіб та місцевих жителів Волині. У ньому безкоштовно навчають IT-спеціальностей, робочих професій, української та англійської мови, надають психологічну та емоційну підтримку, допомагають в освоєнні потрібних фахових навичок, а також забезпечують навчання за державною програмою.

«Вдячний керівництву області, територіальним громадам та всім освітянам за те, що попри межування регіону з рб та постійні атаки рф, вони зуміли належно організувати процес навчання та гідно тримають освітній фронт», – подякував міністр.

Коментарі
09 Листопада 2022, 14:17
А чи заходив до ваховичихи
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром