Для українців у Польщі створили IT-курси

11 Лютого 2023, 12:02
Для українців у Польщі створили IT-курси 2509
Для українців у Польщі створили IT-курси

Для українців, які перебувають у Польщі, створили курси для розвитку цифрових компетентностей.

Про це повідомили на сайті МОН.

На початку лютого за участю заступника міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексія Шкуратова відбулося урочисте відкриття програми «Start IT – Cisco4Ukraine» у поєднанні з дебатами «Сучасна Україна – освіта, економіка, технології».

Захід пройшов у змішаному форматі на базі Університету інформаційних технологій та менеджменту в Жешуві (Республіка Польща).

«Цифрова трансформація освіти і науки України стала ключовою реформою для побудови екосистеми цифрових рішень у сфері освіти та науки, включно зі створенням безпечного електронного освітнього середовища, розбудовою необхідної цифрової інфраструктури закладів та установ освіти і науки, підвищенням рівня цифрової компетентності, цифровою трансформацією процесів та послуг, а також автоматизацією збору і аналізу даних», – зазначив Олексій Шкуратов.

Реалізація ініціативи для українців у сфері IT та кібербезпеки дасть змогу не тільки забезпечити здобувачів освіти потрібними знаннями, а й відкриє нові можливості для професійної діяльності.

Курси в межах програми «Start IT – Cisco4Ukraine» охоплюють два напрями: кібербезпека та програмування. Незабаром додадуть аналіз даних та комп’ютерні мережі. Курси викладають українською мовою.

Учасниками можуть бути люди, які починають свій шлях у світі технологій, або ті, хто розглядає можливість зміни кар’єри на таку, де цифрова компетентність є важливою. Курси підвищення кваліфікації призначені для всіх, хто зацікавлений у підвищенні професійної кваліфікації.

Читайте також: В Україні створили освітній серіал «Бути поруч». 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром