Зміст навчальних програм оновлюватиметься, зважаючи на виклики війни

19 Лютого 2023, 12:13
Дівчинка з книжками 1774
Дівчинка з книжками

Зміст і наповнення шкільних предметів, що стосуватимуться навчання школярів навичкам з цивільного захисту, тактичної медицини або загальної довійськової підготовки, буде оновлений, зважаючи на нові виклики, які постали перед державою.

Про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, коментуючи питання щодо реагування шкільної освітньої програми на події, що відбуваються в Україні, – пише Освіта.ua з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, над цим працює Інститут модернізації змісту освіти, який відповідає за зміст і за наповнення цих дисциплін.

Окрім того, він висловив переконання, що викладання цих уроків можна буде чудово реалізувати з допомогою ветеранів війни або за допомогою територіальної оборони.

«Тоді там будуть і основи тактичної медицини, і основи тактичної підготовки і так далі. Крім того, зауважу, що і для хлопців, і дівчат все це потрібно однаково. В тій чи іншій мірі може різнитися програма, але по суті вона має бути однаковою, тому що і хлопці повинні розбиратися в медицині, і дівчата повинні мати навички поводження зі зброєю», – сказав Бабак.

Також він зауважив, що вивчення дисципліни необхідно розпочинати з базової школи.

«Тому ці предмети переглядаються і будуть переглядатися далі. І я вважаю, що це потрібно робити не лише в 10–11-х класах, а й раніше, з 8–9-го, бо частина дітей після 9-го класу йде в професійну освіту», – сказав голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром