На Волині – міжнародний форум молодих науковців

05 Березня 2023, 11:11
На Волині – міжнародний форум молодих науковців 1164
На Волині – міжнародний форум молодих науковців

На базі фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ ім. Лесі Українки стартувала ХVІ Міжнародна студентська наукова конференція «Молодь як стратегічний потенціал розбудови національної економіки».

Про це повідомляють на сторінці Волинської облради у фейсбуці.

Свої дослідницькі праці подали більше 120 студентів з Волині, Львівщини, Черкащини, Франківщини Тернопілля, Рівненщини, а також молоді науковці спілки шкіл економічних та мундирових з польського Хелма.

Оцінюватимуть роботи за напрямами: гуманітарні науки; соціальні науки, право та міжнародні відносини; управління та адміністрування; товарознавство і логістика; природничі й прикладні науки, громадське здоров’я та безпека; виробництво, харчові технології і сфера обслуговування.

Директор коледжу Станіслав Щерблюк розповів, що ні пандемія, ні військові дії не стали на заваді традиційного форму, його проводять в онлайн форматі.

«Наша конференція вже має свою 16-тирічну історію, щороку долучається усе більше учасників. Студенти та їх наставники, які окрім навчання займаються творчою роботою, науковим пошуком, тим самим спряють наближенню української перемоги», - підкреслив він.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук переказав вітання учасникам та організаторам конференції від депутатів та очільника Волиньради Григорія Недопада, а також побажав усім плідної і результативної роботи. 

«Обласна рада не випадково є співорганізатором цієї конференції, бо активна і освічена молодь - це майбутнє держави. Високотехнологічні та наукоємні галузі пріоритет у розвитку країни. І я переконаний, що пов’язавши своє життя із наукою, ви неодмінно зробите свій внесок в розбудову економіки, гуманітарної сфери та інших галузей. 

Зичу усім учасникам конференції успіху, нехай найкращі роботи переростуть у потужні наукові дисертації. Дуже приємно те, що конференція отримала статус міжнародної, адже серед її учасників тепер ми маємо наших польських друзів і партнерів, а це говорить про те, що шлях України у нашу європейську родину є незмінним», - наголосив він.

За підсумками конференції навчальні заклади та переможці конкурсу отримають відзнаки обласної ради.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024