Українським дівчатам-підліткам надають ноутбуки для навчання: як отримати

15 Березня 2023, 10:17
Ноутбук 140632
Ноутбук

Громадські організації STEM is FEM та Impact Force запускають проєкт «BE BRAVE – STUDY!», у межах якого 180 дівчат віком від 14 до 21 року зможуть безкоштовно отримати ноутбуки для продовження навчання під час війни. 

Гаджети для реалізації проєкту надають компанії HP, Microsoft та Phineo. Про це Район.Освіта 15 березня повідомили організатори.

Проєкт покликаний заохотити дівчат-підлітків до створення власних проєктів, втілення креативних ідей та продовження освітнього процесу.

Аби одержати гаджети, учасницям потрібно заповнити реєстраційну форму та написати мотиваційного листа. У заявці треба коротко розповісти про себе, свої здобутки в навчанні та позанавчальних активностях, як на це вплинула війна, та для втілення яких саме проєктів чи навчальної діяльності потрібен ноутбук. Мотиваційний лист не має перевищувати двох сторінок А4. 

Заявки приймають до 19 березня. Результати відбору оголосять до 7 квітня. Переможниць конкурсу визначать представники проєкту. Доставку ноутбуків по Україні організує STEM is FEM, за кордон — сторона отримувача.

«Чимало дітей залишились без компʼютерів, коли покидали свої домівки. Гаджети – це останнє, про що треба думати, евакуюючись з-під обстрілів. Але сьогодні близько 30% шкіл в Україні працюють онлайн. Ще частина використовує гібридний формат. Навчатись без техніки майже неможливо. Ми вирішили взяти участь у цьому проєкті, тим самим зробивши свій внесок у допомогу талановитим дітям та полегшити їхнє навчання», – розповідає ініціатор STEM is FEM та Founding Partner Roosh Сергій Токарєв.

Довідково: STEM is FEM – це український благодійний освітній проєкт, що популяризує STEM-спеціальності серед дівчат (тобто пов’язані з природничими науками, технологіями, інженерією та математикою). Детальніше про проєкт можна дізнатися на сайті STEM is FEM та офіційних сторінках у Facebook та Instagram.

Impact Force – це українська неурядова організація, яка зосереджена на зміні соціальної поведінки, довготривалому соціальному впливі, створенні економічних можливостей і діяльності для загального блага. Мета організації – сприяти, розвивати та зміцнювати голос України в усьому світі та робити внесок у стійке економічне відновлення України. 

Дізнатися більше про організацію можна на сайті, а також на сторінках ГО в Instagram та LinkedIn

Phineo – це німецька аналітична та консалтингова неприбуткова компанія, яка допомагає некомерційним організаціям збільшувати свій соціальний вплив та ефективніше досягти імпакт-цілей у співпраці з різними стейкхолдерами. Детальніше про компанію можна дізнатися на сайті, а також на сторінках у Facebook та LinkedIn.

Коментарі
15 Березня 2023, 16:02
Доброго дня! Мене звати Іванова Ольга Ігорівна,я учениця 8 класу Савинецької гімназії Ярмолинецької селещної ради. Також я лідер учнівського самоврядування, часто беру участь в різних проектах та МАН. Буду дуже вдячна отримати цей комп'ютер для навчання! Допобачення!
15 Березня 2023, 17:17
Що за сексизм? Де гендерна рівність? Чому не просто підліткам.
16 Березня 2023, 13:29
Доброго дня! Мене звати Музика Марія Василівна, мені 14 років, 8 клас, навчаюся у Рибницькій школі! Я дуже сильно хочу ноутбук для навчання на дистанційні но змоги купити я не маю томущо живу з мамою, а тата не маю, я маю ще двох сестер, тому мама не має можливості стільки заробити! Я навчався на відміно з української мови та математики, маю багато мрій
16 Березня 2023, 17:54
Привіт! Мене звати Музика Марія Василівна, мені 14 років , навчаюся у 8 класі в Рибницькій школі. Я дуже сильно хочу ноутбук для навчання на дистанційні, но мама не має можливості купити мені томущо нас 3, а тата не має! Учуся я файно з математики і укр.мови. Я буду дуже рада отримати цей ноутбук, наперед дякую😍☺️
16 Березня 2023, 18:59
Чому тільки дівчатам поясніть, будь ласка
16 Березня 2023, 20:22
Що за сексизм? Чому тільки дівчатам? Ви думаєте тільки вони лишилися гаджетів той хто це придумав критин. І я згоден з Васильом.
17 Березня 2023, 12:14
Дуже терміново потрібно по учобі!!!!!
17 Березня 2023, 15:31
Доброго дня! Мене звуть Артеменко Крістіна Олександрівна. Я навчаюся у 8-б класі М.-коцюбинського ліцеї. Моє навчання проходить дистанційно, в зв'язку з тим що мій ліцей був розбитий російськими військами. Я проживаю дуже далеко від своєї школи. Цей комп'ютер мені потрібен щоб гарно навчатися, хочу продвинути англійську і щоб я виконувала інформатику. Також у мене день народження 20 березня, якщо б я отримала цей подарунок я б була дуже щасливою!
17 Березня 2023, 18:49
Дивно,чому тільки дівчата підлітки?відразу думаєшь про щось погане.
17 Березня 2023, 22:59
Я заповнила анкету, підкажете будласка вона вам надійшла?
18 Березня 2023, 05:51
Не розумію чим хлопчики підлітки відрізняються від дівчаток, чому їм не дати теж. В мене теж дочка через хворобу не може придбати дитині компютер, хоча він навчається і на відмінно, але в 7 класі вже багато задають через інтернет і не завжди є змога зробити інформатику
18 Березня 2023, 09:04
Мене звати Галич Валерія Вадимівна,я студентка 4- го курсу Криворізького Музичного коледжу. Ще я староста нашої групи,тож мені потрібен ноутбук для створення проектів,допомоги своїм одногрупникам та для написання дипломної роботи також для виконання домашнього завдання
18 Березня 2023, 19:29
Добрий день, мене знати Шкіль Юлія Андріївна, я учениця 9а класу, краснопавлівського ліцею,я переселенець приїхала з Куп'янська, і в мене немає ноутбука щоб займатися, а на телефоні не дуже зручно працювати, тому я буду дуже вдячна якщо я отримаю цей ноутбук для навчання! Дякую за увагу. До побачення!
18 Березня 2023, 22:18
Хлопці для вас якийсь жарт, чи що?
19 Березня 2023, 07:42
Чому в цьому проекті беруть участь лише дівчинки?А як же молоді хлопці, не потребують для навчання гаджетів?Чи може вони не за війни сюди тікали?
19 Березня 2023, 08:30
Не встигла вставити мотиваційного листа і форму закрилиї
20 Березня 2023, 00:38
Я уявляю як з фронту повернеться хлопець до 21 року без рук без ніг і спитає чи можна і йому ноут бук аби вчитися, а подібна наволоч пошле його бо в них програма не для чоловіків. В них для чоловіків зовсім інша програма, чи не так, портал Освіта? Бути розірваним на шматки снарядом або ставати інвалідами. Сподіваюсь ненависть до чоловіків яка просувається в Україні цими псевдоосвітніми програмами не вдасться. А подібні портали будуть якісно перевірені СБУ.
22 Березня 2023, 17:54
Я Карпенко Аліна Сергіївна,студентка першого курсу Житомирська Політехніка ,навчаюсь на спеціальність маркетинг мені потрібен ноутбук для навчання .Я немаю можливості купити собі ноутбук.Буду дуже вдячна якщо мені впаде така нагода
26 Березня 2023, 16:02
"Гаджети – це останнє, про що треба думати, евакуюючись з-під обстрілів" - яка нісенітниця. Спершу треба думати про життя себе і інших людей, і тварин, друге про документи і гроші. А третє це гаджети. А ось все інше це останнє. Тому хто виїхав без грошей, документів, логічно що і без гаджетів. Стаціонарний комп'ютер то не гаджет, і зрозуміло, що його в сумку чи рюкзак не візьмеш.
27 Березня 2023, 16:03
Доброго дня,мене звати Олександра Литвин, в мне є сестра двойняшка Дарія, в нас один ноутбук для навчання, мама виховує нас одна, ми у різних школах, і там інший графік занять, мама не може купити нам ще один ноутбук,ми навчаємося у 6 класі, у місті Харкові, дистанційно, будемо дуже раді получити від вас ноутбук
27 Березня 2023, 18:57
я Ліза мені 14 та я навчаюсь восьмому класі,на дистанційному навчанні тяжко вчитися,а с телефона не зручно бо лагає а можливості немає купити нове,та с ноутбука набагато простіше,дякую за порозуміння
02 Квітня 2023, 19:56
Доброго дня ,потрібен ноутбук для дистанційного навчання.
03 Квітня 2023, 07:29
Середа Марина Анатоліївна, мені 14 і я навчаюся восьмому класі, на дистанційній форми навчання,важко навчатися,телефон дуже лагає притому розбитий,нічого не видно,немає грошей щоб купити телефон,прошу надати мені ноутбука!!!Дякую
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром