В Україні апробують єдиний державний кваліфікаційний іспит за спеціальністю «Кібербезпека»

25 Березня 2023, 10:18
Студентка 2001
Студентка

В Україні апробують єдиний державний кваліфікаційний іспит для бакалаврів з кібербезпеки.

Апробаційне тестування відбудеться 27 квітня 2023 року. Про це повідомили на сайті МОН.

Єдиний державний кваліфікаційний іспит є обов’язковим компонентом атестації бакалаврів за спеціальністю 125 «Кібербезпека».

Метою цього іспиту є вимірювання та оцінювання результатів навчання, досягнутих відповідно до вимог стандарту вищої освіти.

Єдиний державний кваліфікаційний іспит базується на затвердженій МОН програмі, має форму комп’ютерного тестування, буде відбуватися одночасно у всіх закладах освіти за єдиними правилами та тестовими матеріалами.

Іспит проходитиме у закладах вищої освіти за місцем навчання здобувачів у присутності незалежних представників у кожній аудиторії, з дистанційним адмініструванням та відеоспостереженням.

За допомогою апробації вивчатимуть стан підготовки здобувачів зі спеціальності.

Комп’ютерне тестування триватиме 120 хвилин, упродовж яких здобувачі мають відповісти на 100 тестових запитань у форматі вибору однієї правильної відповіді із пропонованих чотирьох.

Участь здобувачів в апробаційному іспиті є обов’язковою. Водночас рішення, чи враховуватимуть результати його складання у 2023 році під час атестації, приймають заклади вищої освіти. 

У 2022-2023 роках навчання на бакалаврських освітніх програмах за спеціальністю «Кібербезпека» закінчують майже дві тисячі здобувачів у 46 закладах вищої освіти, які розташовані у таких 18 містах: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Київ, Кропивницький, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів.

Читайте також: НМТ-2023: вступники можуть пройти тренувальний тест з біології. 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром