Україна та Польща розвиватимуть академічну співпрацю

08 Квітня 2023, 10:17
Україна та Польща розвиватимуть академічну співпрацю 480
Україна та Польща розвиватимуть академічну співпрацю

Представники п'яти українських та десяти європейських університетів зустрілися у межах реалізації проєкту «CIVICA для України».

Про це повідомили на сайті МОН.

«Наша співпраця не лише дозволить налагодити цінні дослідницькі та освітні зв’язки, а й допоможе українським університетам запровадити стандарти, необхідні для інтеграції України до ЄС. Щиро дякуємо європейським партнерам за підтримку і солідарність з Україною! Вдячні за такий високий рівень організації та тісну співпрацю радниці ректора Варшавської школи економіки з питань співпраці з Україною Ірині Дегтярьовій», – зазначив генеральний директор директорату науки та інновацій Ігор Таранов.

Під час відкриття заходу обговорили питання щодо відповіді ЄС на вторгнення росії в Україну та гуманітарної політики під час воєнного стану. Також представники від українських університетів показали презентації щодо впливу війни на діяльність та розвиток їхніх закладів освіти.

На зустрічі висловили підтримку щодо розвитку вищої освіти в Україні Войцех Гервель, заступник держсекретаря Міністерства закордонних справ Республіки Польща, Василь Зварич, посол України у Польщі, та Ванесса Шеррер, віцепрезидентка Альянсів університетів з міжнародних питань. Вони наголосили на важливості співпраці між українськими університетами та Варшавською школою економіки в межах Альянсу європейських університетів CIVICA, зокрема через реалізацію проєкту «CIVICA для України».

У другий день заходу учасники мали можливість обговорити потреби українських університетів і конкретні напрями співпраці, що будуть покладені у спільну дорожню карту.

Читайте також: Затвердили угоду між Україною та Молдовою про співпрацю у сфері вищої освіти. 

Довідково:

Варшавська школа економіки керує проєктом «CIVICA Support for the European Future of Ukraine», що реалізується у співпраці з Європейським альянсом університетів CIVICA – Європейським університетом суспільних наук та п’ятьма українськими університетами: Київським національним економічним університетом імені Вадима Гетьмана, Донецьким національним університетом імені Василя Стуса, Українським католицьким університетом у Львові, Національним університетом «Києво-Могилянська академія» та Київською школою економіки.

Проєкт фінансує польське агентство академічних обмінів NAWA «Солідарність з Україною – європейські університети» і забезпечує широку підтримку для майбутньої інтеграції України в Європейський простір вищої освіти (EHEA).

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром