Освіта і наука – новий напрям на платформі United24

06 Травня 2023, 12:05
Освіта і наука – новий напрям на платформі United24 1255
Освіта і наука – новий напрям на платформі United24

Президент Володимир Зеленський презентував новий напрям на платформі United24 – освіта і наука.

Це наша можливість об’єднати увесь світ навколо допомоги освітньому сектору. Адже Україна бореться сьогодні не лише за свою незалежність, а й стоїть стіною за увесь цивілізований світ. Про це повідомляє міністр освіти й науки Оксен Лісовий.

І у цій війні ми щодня втрачаємо найцінніше – людей, наш потужний людський капітал. Це вбиті російськими загарбниками військові та цивільні, це викрадені та депортовані діти, це українці, які змушені були втікати від війни за кордон.

Близько 1,5 мільйона українських дітей сьогодні навчаються дистанційно. Пріоритет і виклик одночасно – збільшити кількість учнів, які навчаються аудиторно. Але зробити ми це повинні з урахуванням усіх безпекових норм.

Понад три тисячі закладів освіти в Україні зазнали руйнувань або є повністю зруйнованими внаслідок російських атак. Загальний обсяг коштів, необхідний для відновлення освітньої галузі, нині оцінюємо в понад 10,6 мільярда доларів. З них 7,8 мільярда необхідно саме на відновлення пошкоджених навчальних закладів.

«5 квітня на UNITED24 анонсували перший освітній лот – збір на відбудову Бузівського академічного ліцею, який був пошкоджений під час бойових дій на Київщині. Нині 452 учні цього ліцею частково навчаються у будівлі дитячого садочку, частково – дистанційно.
Тож ми поставили за мету – зібрати 1 млн 250 тис. доларів на відбудову ліцею, щоб забезпечити цим дітям якісний освітній процес в їхній школі. До кінця нашого виступу ми вже мали пожертву від анонімного донора з Канади розміром в 1 млн доларів. Це фантастика», – йдеться в дописі.

Такі речі стають можливими, завдяки щоденній праці всієї команди UNITED24, усіх амбасадорів платформи, а також Михайла Федорова.

«Щиро вдячний амбасадорам напрямку освіти і науки, серед яких одразу троє лауреатів Нобелівської премії – біохімік сер Пол Нерс, психолог і нейрофізіолог Мей-Бритт Мозер та психолог і нейрофізіолог Едвард Мозер, а також українсько-американська акторка Іванна Сахно», – підсумував Оксен Лісовий.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром