З турботою про безпеку: у Зарічному відкрили два класи

03 Червня 2023, 13:10
Клас безпеки 340
Клас безпеки

У Зарічненській тергромаді відкрили одразу два класи безпеки. Їх розташували на базі Зарічненських ліцеїв №1 і №2 та облаштували інформаційними плакатами, навчальними іграми, посібниками, інтерактивними матеріалами з мінної та пожежної безпеки, безпеки життєдіяльності, домедичної допомоги, психологічного розвантаження.

Про це йдеться на сайті Департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.

Гості, що завітали на відкриття стали свідками того, як вчителі розповідали малечі про небезпеки, пов’язані з військовими діями, зокрема про мінну небезпеку. Окремо проговорили питання дій у разі отримання сигналів повітряної тривоги і згадали, де наявні найближчі укриття. Другою важливою складовою уроку було спілкування на теми безпеки в побуті. Діти самі назвали найпоширеніші причини пожеж, пригадували правила пожежної безпеки.

«Спектр питань самої безпеки, що вивчатимуться на уроках, доволі широкий: це й психологічний захист, це й надання первинної допомоги у надзвичайних ситуаціях, це й поводження з вибухонебезпечними предметами у разі їх виявлення та багато інших. Ми переконані в тому, що навчання дітей також допоможе вберегти від надзвичайних ситуацій цілі родини. Навчаючись тут, у школі, діти можуть навчити своїх батьків, братів, сестер і запобігти, в подальшому, негативним наслідкам», – зазначила заступниця директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Марина Пашковська.

Для юних слухачів  у день відкриття класів провели перший урок і влаштували майстер-клас рятувальники.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром