Успішний кейс підготовки сантехніків на Рівненщині презентували у Києві

05 Червня 2023, 10:17
Спікери  та спікерки форуму «Кращі практики публічно-приватного партнерства в профтехосвіті». 325
Спікери та спікерки форуму «Кращі практики публічно-приватного партнерства в профтехосвіті».

Днями у столиці відбувся форум «Кращі практики публічно-приватного партнерства в профтехосвіті». Долучилися до його проведення і представники Рівненщини. 

Успішний кейс щодо підготовки сантехніків у закладах професійної освіти регіону презентував директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський, – йдеться у повідомленні на сайті відомства. 

У межах проєкту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення сантехнічної освіти в Україні» на Рівненщині відкрито три навчально-практичні центри, які діють на базах: Вищого професійного училища №22, м.Сарни; Вищого професійного училища №29, смт.Володимирець; Здолбунівського вищого професійного училища залізничного транспорту.

У червні 2023 року завершується друга фаза україно-швейцарського проєкту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення сантехнічної освіти в Україні».

Проєкт тривалий час сприяє налагодженню ефективного діалогу між виробниками сантехнічної і теплотехнічної продукції, роботодавцями галузі, закладами професійної освіти та органами влади. 

За час проєкту заклади-учасники напрацювали багато успішних практик. 

Петро Коржевський розповів про нові підходи до менеджменту профтеху, комунікацію з учнями та вступниками, а також налагодження співпраці з бізнесом. Також представив проєкт «Rivne work hub», який успішно реалізовується в області. Завдяки проєкту створено меблевий кластер, ведеться активна співпраця з релокованим бізнесом, задовольняються інтереси роботодавців у кадрах. Всі 19 закладів професійної освіти співпрацюють з 1000 роботодавцями, що дає можливість здобувачам освіти проходити практику на підприємствах та працевлаштовуватися.

Україно-швейцарський проєкт «Публічно-приватне партнерство для поліпшення сантехнічної освіти в Україні» впроваджується за фінансової підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва спільно з ТОВ «Геберіт Трейдинг» та виконується Швейцарською фундацією технічного співробітництва з розвитку «Свісконтакт» за підтримки Міністерства освіти та науки України. Проєкт реалізується в Україні з 2014 року.

У публікації використано світлини із сайту Департаменту освіти і науки Рівненської ОДА. 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024