У Луцькому виші обговорили вплив фізичної активності на якість життя

16 Червня 2023, 12:05
Учасники конференції. Світлина із сайту ВНУ імені Лесі Українки 364
Учасники конференції. Світлина із сайту ВНУ імені Лесі Українки

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Фізична активність і якість життя людини».

Мета заходу – залучити учених до обґрунтування місця й значення фізичної активності в поліпшенні якості життя людини.

Подія відбувається в закладі освіти всьому, – повідомляють у виші.

Серед учасників науковці та фахівці у галузі фізичної культури і спорту України, а також Польщі, Чехії, Словаччини.

Захід відбувся у змішаному форматі. Серед організаторів – Волинський національний університет імені Лесі Українки (м. Луцьк, Україна), Природничо-гуманітарний університет імені Яна Длугоша в Ченстохові (Польща), Університет імені Павла Йозефа Шафарика в Кошицях (Словаччина), Університет Яна Евангеліста Пуркіне в Усті-над-Лабем (Чехія) за підтримки Міністерства освіти і науки України, секції з фізичної культури і спорту Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України.

У програмі передбачені пленарне та секційні засідання, дискусійний клуб за такими напрямами: генезис понять «фізична активність», «якість життя людини»; компоненти якості життя людини; фізична активність і здоров’я; фізична активність у способі життя людини; програми фізичної активності; фізична активність як чинник якості життя людини; фізична активність у фізичній реабілітації та соціальній адаптації.

Розпочалася конференція з хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам’ять Героїв, подвиг наших воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань і захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок вторгнення російської федерації в Україну.

Із вітальним словом виступив ректор ВНУ імені Лесі Українки, професор Анатолій Цьось, який зазначив, що обрана тематика вдала, актуальна та надважлива в сучасних складних умовах. Тому важливо підтримувати фізичну активність, яка допомагає знизити рівень гормону стресу.

До вітань учасників долучився один із співорганізаторів конференції, доктор, професор, завідувач кафедри кінезіології та профілактики здоров’я Природничо-гуманітарного університету імені Яна Длугоша в Ченстохові, головний редактор видання «Physical Activity Review» Wąsik Jacek.

Із вітальним словом виступив і декан факультету фізичної культури, спорту та здоров’я, доцент Василь Пантік. 

«Саме завдяки нашим ЗСУ ця конференція відбувається у мальовничому куточку с. Світязь Шацького району Волинської області на базі практик табору «Гарт». «ВНУ імені Лесі Українки – університет із 80-літньою історією, який заклав потужні наукові та педагогічні школи, а в роки незалежної України продовжує тримати високу інтелектуальну планку, залишаючись одним із передових закладів вищої освіти держави в науці й освіті. Це університет, котрий дуже шанує історію та традиції, проте відкритий до позитивних змін і поступу перетворень. Ми раді, що коло однодумців, колег із міжнародної наукової спільноти та різних наукових установ України зустрілися сьогодні й готові ділитися своїми дослідженнями, думками, а також презентувати останні наукові дослідження», – сказав Василь Пантік.

Модераторка конференції, завідувачка кафедри фітнесу та циклічних видів спорту, доцентка Світлана Індика, зі свого боку, побажала плідної роботи і цікавого діалогу. За її словами, проведення таких заходів – завжди чудова ініціатива, адже вона відкриває можливості для обміну досвідом і новими напрацюваннями.

Із вітальними промовами виступили запрошені гості, зокрема представники адміністрацій закладів вищої освіти України та з-за кордону. 

Міжнародна конференція слугувала своєрідним імпульсом для вироблення єдиного підходу щодо розв’язання актуальних питань у галузі фізичної культури та спорту.

Публікацію проілюстровано світлинами із сайту ВНУ імені Лесі Українки.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром