Як долати корупцію навчатимуть в університетах: у переліку ВНУ імені Лесі Українки

18 Червня 2023, 10:00
Ілюстрація з відкритих джерел 324
Ілюстрація з відкритих джерел

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки запровадять курс «Антикорупція та доброчесність».

Університет увійшов до переліку закладів вищої освіти, де з нового навчального року навчатимуть протидії корупції, – повідомляється на сайті osvita.ua.

Курс розроблений Офісом доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції та передбачає здобуття студентами  знань та інструментів, метою яких є розбудова доброчесного освітнього середовища на практиці.

Відповідно до Державної антикорупційної програми на 2023–2025 роки, у майбутньому нова дисципліна стане обов’язковою для всіх вишів.

Передбачається, що курс допоможе студентам детально розібратися з історією, сутністю понять «корупція» й «доброчесність», їхнім місцем в українському суспільстві, медіа- та бізнес-спільноті, а також зрозуміти роль і можливості громадян у боротьбі з корупцією.

Після його закінчення слухачі здобудуть набір актуальних знань та інструменти, аби долучатися до розбудови доброчесного освітнього середовища на практиці.

Участь у пілотуванні курсу візьмуть Києво-Могилянська академія, УКУ, КПІ ім. Ігоря Сікорського, ЛНУ  ім. Франка, Тернопільський національний педуніверситет ім. Гнатюка, НМУ ім. Богомольця, Волинський національний університет ім. Лесі Українки, Донецький державний університет внутрішніх справ, Житомирська політехніка та ЧНУ ім. Федьковича.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром