35 нагород вибороли українці на Всесвітній олімпіаді геніїв у США

20 Червня 2023, 11:25
Світлина із сайту МОН 492
Світлина із сайту МОН

На Всесвітній олімпіаді геніїв у США українці вибороли 35 нагород.

Загалом учасниками стали 47 учнів Малої академії наук. Відбувалася олімпіада в Рочестерському технологічному інституті у штаті Нью-Йорк.

14 учасників нагороджені почесними відзнаками, 9 учасників – із бронзовими медалями, 7 – зі срібними та 5 – із золотими, – повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

Золото на GENIUS Olympiad вибороли Євгенія Вінницька, Олег Запара, Маргарита Перепелиця, Назар Солопіхін і Єгор Щасний.

Срібло здобули Поліна Даценко, Софія Козинець, Катерина Плющай, Іванна Радиця, Валерій Радченко, Поліна Самойленко та Давид Степаненко.

Із бронзою повернулися Анастасія Андрущенко, Катерина Арнаут, Єлизавета Бредіхіна, Каріна Галах, Ганна Кіцела, Анна Коваленко, Альона Назаренко, Дарія Назаренко й Іван Самусь.

Почесними нагородами журі конкурсу відзначили Вікторію Заліську, Вікторію Кравченко, Надію Лисенко, Алісу Ломакіну, Андрія Мавріна, Богдана Мінка, Михайла Муцького, Дар'ю Панайотову, Марію Сірську, Карину Солощенко, Діану Хмелюк, Марію Чепіль, Павла Шехета та Марка Юрченка.

Учасників Олімпіади геніїв урочисто зустріли та привітали з перемогами на пресконференції у Музеї науки. Подію організували Міністерство освіти і науки та Мала академія наук.

На пресконференції підлітки розповіли  про свої екоідеї. Також із привітаннями виступили міністр освіти і науки Оксен Лісовий, заступник міністра освіти і науки з питань євроінтеграції і директор GENIUS Olympiad Ukraine Євген Кудрявець та президент Малої академії наук Станіслав Довгий.

«Ваша участь в Олімпіаді геніїв — це також про внесок у перемогу нашої країни. Адже ви не лише презентували свої проєкти, а й представляли Україну на міжнародній арені. Ви показали нас світові як державу з потужним інтелектуальним потенціалом. Незважаючи на виклики війни та сильний психологічний тиск, ви продовжили займатися своєю справою. Переконаний, що також зможете вибудувати країну, у якій буде хотітися жити», — звернувся до учасників змагання Оксен Лісовий.

На думку учасників зустрічі, значна кількість представників України на олімпіаді – привід пишатися успіхами української молоді.

«47 представників України — це гордість і привід пишатись. Зараз, коли це так важливо, вони ще й амбасадори України у світі. Для кожного учня та кожної учениці участь у такому заході — це підтримка їхньої ініціативи, впевненість, що їхня ідея потрібна, неймовірні емоції, а отже, і мотивація розвиватися далі. А для України – це десятки проєктів на міжнародному майданчику, які отримали поштовх до реалізації та можуть дати глобальні рішення екологічних проблем у майбутньому», — прокоментував подію заступник міністра освіти і науки з питань євроінтеграції, директор Олімпіади геніїв Євген Кудрявець.

Додамо, що GENIUS Olympiad — це міжнародний конкурс екологічних проєктів, який щороку відбувається в США і збирає понад 1 500 учасників з 60 країн. У 2021 році Мала академія наук України першою у світі отримала ліцензію на проведення національного етапу цього заходу в Україні. Цього року в національному відборі взяли участь 700 проєктів з усієї України.

 У публікації використано світлини із сайту Міністерства освіти і науки України.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром