У Львівському Будинку Вчених нагородили переможців та призерів Всеукраїнських олімпіад та їхніх викладачів

23 Червня 2023, 13:57
Світлина із нагородження переможців творчих конкурсів. Джерело: сайт ЛОДА 343
Світлина із нагородження переможців творчих конкурсів. Джерело: сайт ЛОДА

У Львівському Будинку вчених нагороджували переможців міжнародних та всеукраїнських олімпіад і конкурсів. 

Подяки та грошові премії отримали 83 учні та 62 педагоги.

Нагороджували переможців Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, заступник начальника Львівської обласної адміністрації Іван Собко, директор департаменту освіти і науки ОВА Олег Паска, проректор Львівського національного університету імені Івана Франка Роман Гладишевський, – повідомили у Львівській обласній державній адміністрації.

«Мені близька позашкільна освіта та освітні конкурси, які формують надважливу для нації складову – спільноту інтелектуалів. Хочу подякувати Львівщині за те ставлення, яке ви виявляєте до талановитої молоді, до тих умов, в яких вона може працювати, до того, як ви стимулюєте їх успіх. І, звичайно, хочу подякувати нашим прекрасним педагогам, без яких становлення цих молодих талановитих людей могло б не відбутися. Дякую вам, бо ви головні люди у надважливій справі творення нації. Друзі! Ви будуєте своє майбутнє. Ви стоїте на порозі неймовірного ренесансу України і у вас є чудова можливість збудувати сильну та розвинену країну», –  привітав присутніх міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Львівська обласна адміністрація та Львівська обласна рада спільно щорічно відзначають подяками та преміями кращих учнів та педагогів області. Це ті учні, які здобули першість на міжнародних, всеукраїнських олімпіадах, які розробили цікаві проєкти, провели дослідження, які здобули перемогу на міжнародних чи українських конкурсах.

«Від імені Львівської обласної військової адміністрації раді вітати вас тут сьогодні. Ви всі найкращі. Львівщина чи не єдина область в Україні, яка підтримує і молодих науковців і переможців міжнародних та всеукраїнських олімпіад, і молодих винахідників.  Обласна програма розвитку освіти на сьогодні – це 100 млн гривень і ми маємо амбітні плани. Ці гроші спрямовуються на розвиток освіти для того, щоб наша нація була високоосвіченою. Високоосвічена дитина, людина – понад усе. Ми маємо відбудовувати Україну з високоосвіченими, здоровими, патріотично налаштованими з високим моральним духом українцями. І це наші діти. Дякуємо Збройним силам України, нашому Президенту, нашому народу – всім, хто докладає зусиль, щоб наші діти жили у вільній незалежній Україні!», – звернувся до присутніх профільний заступник голови Львівської обласної адміністрації Іван Собко.

Цьогоріч розмір обласної премії для школярів складає:

10 тис. грн – за І місце

8 тис. грн – за ІІ місце

6 тис. грн – за ІІІ місце.

«Якщо ми будемо формувати еліти, якщо ми будемо підтримувати найкращих, ми будемо мати потужну науку, технологію, промисловість – саме тому обласна адміністрація і обласна рада підтримують учнів та молодих науковців. Якщо говорити про науковців – конкурс проходить дуже прозоро, враховуються міжнародні індекси. І це додає львівській науці. 10% з усіх українських науковців, які потрапили у 2% найцитованіших науковців світу – з Львівщини. Ми маємо амбіційні плани ще більшої підтримки талановитої молоді, які незабаром будуть реалізовані в Програмі розвитку освіти Львівщини», – прокоментував директор департаменту освіти і науки Олег Паска.

Матеріал проілюстровано світлинами із сайту ЛОДА.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром