«Школа супергероїв» працюватиме у Рівненській обласній дитячій лікарні

27 Червня 2023, 10:40
Під час робочої зустрічі у межах проєкту. Світлина із сайту РОДА. 370
Під час робочої зустрічі у межах проєкту. Світлина із сайту РОДА.

У Рівненській обласній дитячій лікарні запрацює «Школа супергероїв».

Це освітній осередок Всеукраїнської мережі шкіл, які відкриваються у дитячих медичних закладах, – повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації.

Діти, які через хворобу змушені перебувати тривалий час у стаціонарі, матимуть можливість навчатися у такому освітньому центрі.

Деталі проєкту обговорили під час онлайн-наради за участю першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна, представниками профільних департаментів та керівництвом держустанови «Школа Супергероїв».

«Відкриття такої школи дасть можливість маленьким пацієнтам не лише не відставати від навчальної програми, а й спілкуватися з однолітками, навчатися новому, а найголовніше – відволіктися від хвороби», – зазначив Сергій Подолін.

Зараз у медзакладі відбувається підготовка спеціально облаштованих класів педагогів та практичних психологів.

Кабінети облаштують інтерактивними дошками, планшетами, канцелярськими матеріалами та мотиваційною продукцією, яка дає додаткові можливості для освітньої та пізнавальної роботи з дітьми.

Наразі такі освітні центри вже функціонують у 12 медзакладах України. Засновником державної установи «Школа супергероїв» є Кабінет Міністрів України за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Проєкт фінансуватиметься з держбюджету.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром