Як вибрати школу для своєї дитини?

09 Серпня 2023, 16:55
Навчальний процес у «IT Step School Луцьк». Фото: сайт школи Реклама 768
Навчальний процес у «IT Step School Луцьк». Фото: сайт школи

На що потрібно звертати увагу батькам та що враховувати, обираючи навчальний заклад?

Як обирають навчальні заклади лучани, діти яких навчаються у середніх та старших класах шкіл міста, що радять, чим задоволені, а що рекомендують змінити. 

Батькам важливий рейтинг та престижність школи, різнопланові програми, кваліфіковані вчителі, можливість вибору профільних предметів, вільний час для відпочинку, матеріально-технічна база, близькість до місця проживання, зручний доїзд, позашкільні активності, гуртки, наявність добротного комфортного укриття. 

Що із цього переліку доступне у Луцьку поділилися батьки школярів. 

«Раніше думала, що вибір школи постане лише, коли донька йшла у перший клас. Виявилося, це не так. Я хотіла, щоб моя дитина належно знала у школі англійську мову, а от вчителів, які б давали добрі знання, на той час не було. Тому у шостому класі вирішила змінити навчальний заклад для доньки. Зараз дуже задоволена рівнем знань своєї дитини», – розповідає мама школярки Іванна П.

 «Якось побачила, що мій син-восьмикласник не просто грає у якісь примітивні комп'ютерні ігри, а вибирає такі, де треба спроектувати дизайн будинку, прокласти комунікації. Ми поспілкувалися і, я знайшла йому цікаві курси у нашому місті. Він займається уже пів року і каже, що на курсах йому цікавіше, ніж у школі. Думаю, що, якби у школі дітям такого віку пропонували програми за їхніми інтересами, це було б краще», – міркує мама школяра Зінаїда С.

«Мій син – старшокласник. Ми готуємось до незалежного оцінювання. Підготовка непроста. Сину складно охопити весь масив предметів, частина з яких йому ніколи не знадобиться в житті, а ще й отримати за них високі бали. Тому паралельно маємо відвідувати репетиторів та платити за це додаткові кошти»,  –  скаржиться Іванна С.

Натомість Анна Мішура, мама дев’ятикласниці Карини, яка навчається у приватній школі «IT Step School Луцьк», розповідає:

«Мені подобається, що донька домашні завдання виконує у школі. У розкладі виділений окремо час саме для цього. Процес контролюють куратори, які можуть допомогти за необхідності. Якщо виникають труднощі, можна запитати поради у вчителя, або ж записатись на додаткову консультацію. І все це вже включено у програму навчання. Додатково репетиторів не шукаємо». 

Анна Мішура додає, що у дитини має залишатися час для спілкування із однолітками та своїх хобі.

Тому вчителям приватної школи «IT Step School Луцьк» важливо навчити дітей бути самодостатніми, цілеспрямованими, креативними та щасливими.

Навчальний процес у «IT Step School Луцьк». Фото: сайт школи
Навчальний процес у «IT Step School Луцьк». Фото: сайт школи

Обираючи навчальний заклад, директор Департаменту інформаційних технологій «IT STEP Academy» Микола Лінчук радить враховувати ряд чинників:

  • Викладач – це товариш і наставник (не лише той, хто викладає предмет, а людина, яка  підтримує у прагненні пізнавати нове).
  • Актуальність навчальної програми (предмети що вивчаються, повинні бути актуальними та цікавими для сучасних дітей).
  • Ефективний навчальний процес. Учні не мають бути перевантажені надлишком інформації, їм повинно бути цікаво навчатись. Тому у школі використовуємо сучасні технології, інтегровані уроки, даємо прикладні знання. 
  • Потрібен батьківський контроль. Процес навчання має бути прозорий. Батьки мають можливість 24/7 через унікальну систему контролю (mystat) відстежувати результати своїх дітей. 

Такі принципи враховані у організації навчального процесу в «IT Step School Луцьк».

Тут, зокрема, поглиблено вивчають англійську мову, предмети викладають за допомогою ІТ-технологій, працює молода команда вчителів, яка застосовує сучасні методики,  гібридний формат, поєднуючи викладання онлайн з живим спілкуванням. 

Навчальний процес у «IT Step School Луцьк». Фото: сайт школи
Навчальний процес у «IT Step School Луцьк». Фото: сайт школи

А ще у закладі відкриті до комунікації з батьками учнів та прозоро демонструють усі елементи навчального процесу. 

Колектив пропонує зацікавленим відвідати пробні уроки для батьків, які відбуватимуться 16 і 22  серпня у «IT Step School Луцьк». 

Для запису на заходи достатньо скористатися посиланням.

Більше про деталі навчального процесу можна дізнатися на сайті закладу. 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром