Міністерство освіти оприлюднило перелік програм та рекомендованої літератури

17 Серпня 2023, 15:36
Книги. Навчання. Фото ілюстративне 671
Книги. Навчання. Фото ілюстративне

З метою упорядкування літератури, що рекомендується для використання в закладах освіти, Міністерство освіти і науки України надало переліки навчальної літератури та навчальних програм.

Про це йдеться у відповідному листі міністерства, який доступний на ресурсі osvita.ua.

У переліку підручники, допоміжні посібники та навчальні програми для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, а також матеріали із психології та педагогіки.

У Міністерстві освіти і науки акцентують увагу на тому, що вчителі мають право на академічну свободу. Тому методи, форми та засоби навчання, що найкраще відповідають навчальним програмам, вони можуть обрати самотужки.

МОН рекомендує для викладання тем, що зазнали змін, користуватися електронними версіями підручників або іншими додатковими матеріалами. Адже до деяких навчальних програм нещодавно були внесені зміни, які ще не відображені в підручниках попередніх років. 

Докладні переліки для початкової школи, основної та старшої школи, а також дошкільних закладів, закладів для осіб з особливими освітніми потребами, переліки із психології та педагогіки викладені на ресурсі osvita.ua.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром