У Новояворівській школі відбулися «Освітянські діалоги - 2023»

18 Серпня 2023, 14:49
Освітянські діалоги - 2023. Фото: ЛОВА 479
Освітянські діалоги - 2023. Фото: ЛОВА

У Новояворівській школі відбулися  «Освітянські діалоги - 2023».

У заході, який відбувався напередодні нового навчального року, взяли участь директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска, представники обласних закладів позашкільної освіти та керівники й працівники відділів освіти територіальних громад Яворівського району.

Освітянські діалоги - 2023. Фото: ЛОВА
Освітянські діалоги - 2023. Фото: ЛОВА

Про роль позашкільної освіти як невід'ємної складової системи освіти Львівщини, про пріоритетність цього напряму для ЛОВА та про важливість об'єднання учнів спільними заняттями, які сприятимуть розвитку їхніх здібностей і талантів, розповів присутнім Олег Паска. Він також акцентував увагу на основних векторах розвитку позашкілля в області, зокрема на необхідності формування ефективної мережі таких закладів та зміцненні їхньої матеріально-технічної бази, а також на пріоритетності розвитку науково-технічного й патріотичного напрямів.

Щороку учні Яворівщини є переможцями Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт та інших всеукраїнських конкурсів, активними учасниками обласних турнірів та конкурсів. Розповідями про перші наукові пошуки своїх учнів, які стали переможцями конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт МАН України, поділилися іхні викладачі-наставники.

А заступниця директора Львівської обласної МАН Наталія Знетиняк зупинилася на темі наукових товариств учнів МАН наголосивши, що створення саме таких наукових товариств — це шлях до нарощування наукового потенціалу України та популяризації науки. 

Марія Кузик, координаторка Червоноградського наукового товариства, ознайомила присутніх із моделями наукових товариств учнів та розповіла про працю над вибором моделі таких товариств у територіальних громадах району.

На панельних засіданнях освітяни ділилися думками щодо створення освітньо-розвивального середовища у позашкільних закладах та їхню трансформацію відповідно до сьогодення і до потреб сучасних учнів з метою сприяння розвитку їхніх талантів, а також про те, чим живе освіта Яворівщини, і як популяризувати науку на рівні громади та активізувати співпрацю відділів освіти територіальних громад із обласними закладами позашкілля.

Освітянські діалоги - 2023. Фото: ЛОВА
Освітянські діалоги - 2023. Фото: ЛОВА

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром