Іноземна мова: яким повинен бути сучасний урок

19 Жовтня 2023, 17:43
Урок іноземної мови. Фото ілюстративне 831
Урок іноземної мови. Фото ілюстративне

Сучасний урок з іноземної мови повинен бути інноваційним, творчим, зорієнтованим на розвиток особистості кожного здобувача освіти.

19 жовтня 2023 року на базі Науково-методичного центру профтехосвіти у Волинській області відбулася обласна онлайн-секція з іноземної мови на тему «Сучасний урок з іноземної мови у контексті компетентнісного підходу». Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Профтехосвіта Волині

Методистка Мирослава Карпевич-Ящук привітала учасників засідання з початком нового навчального року, ознайомила присутніх з нормативними документами МОН України щодо викладання іноземної мови у 2023-2024 н.р., відзначила основні тенденції та виклики освітнього процесу в умовах війни.

Під час дискусії педпрацівники поділилися власним досвідом, міркуваннями, корисними порадами щодо модернізації уроку з іноземної мови, зокрема створення позитивної мотивації до вивчення англійської мови:

  • формування навичок аудіювання на уроках іноземної мови – Алла Дацюк (Торчин);
  • роль домашнього завдання в освітньому процесі – Ангеліна Лазарук (Стара Вижівка);
  • використання сучасних інтерактивних технологій на уроках іноземної мови – Галина Кучмик (Колки);
  • розвиток громадянських компетентностей на уроці іноземної мови – Тетяна Книш (Оваднів).
Як впоратися з емоційним вигоранням під час війни, зберегти життєстійкість, резільєнтність здатність організму чинити опір, адаптуватися, зміцнити і зберегти психічне здоров’я в складні, кризові часи розповіла Олена Шайнюк, психологиня  з Ковеля.
 
Про використання в освітньому процесі підручників з англійської мови за різними рівнями у наданих Міністерством освіти і науки разом із HELBLING ENGLISH, проінформувала керівниця секції Світлана Оніщук (Ковель).
 
Як підсумок, варто зазначити, що сучасний урок з іноземної мови повинен бути інноваційним, творчим, зорієнтованим на розвиток особистості кожного здобувача освіти. Сучасний урок – це цеглина в основі чудового будинку, ім’я якого Розвиток, Знання й Уміння, який формує успішного, конкурентоздатного на ринку праці робітника, свідомого громадянина нашої держави.
 
 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром