Університет з Рівного серед учасників першого Українського форуму якості освіти

08 Листопада 2023, 08:00
Учасники та учасниці форуму. Фото: МЕГУ 709
Учасники та учасниці форуму. Фото: МЕГУ

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти у партнерстві із Західноукраїнським національним університетом організували та провели перший Український форум якості освіти (UQAF – 2023), на якому побували також представники Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука з Рівного.

Більше тисячі учасників: освітяни, керівники закладів освіти, народні депутати України, гаранти освітніх програм, студенти, роботодавці долучилися до його роботи у змішаному режимі, – повідомили в МЕГУ.

Під час форуму. Фото: МЕГУ
Під час форуму. Фото: МЕГУ

Рівненський виш на форумі представляли: проректорка з наукової роботи університету – Наталія Мединська; начальниця відділу ліцензування та акредитації – Анна Гаврілова, а також завідувачка центру забезпечення якості вищої освіти – Вікторія Артюшок.

Бейджі делегатор форуму. Фото: МЕГУ
Бейджі делегатор форуму. Фото: МЕГУ

Голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко запросив учасників до першої панельної дискусії форуму. 

Спікери та спікерки Ольга Будник, Михайло Виннницький, Лілія Гриневич, Наталія Стукало – зосередили увагу на системі забезпечення якості вищої освіти в Україні: місії, перспективах та викликах.

У наступній панельній дискусії, модерувала яку Наталія Стукало, спікери/-рки: Андрій Бутенко, Оксана Десятнюк, Юрій Каганов, Леся Олійник, Тарас Фініков – обговорювали питання постакредитаційного моніторингу.

Про майбутнє академічної доброчесності в Україні дискутували Іван Назаров, Олександр Березко, Дмитро Лученко, Ярослав Притула, Микола Стефанчук, Галина Ульянова.

Також під час форуму відбулися презентації успішних практик розбудови внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти в українських університетів.

«Участь у Форумі дала можливість працівникам університету обмінятися набутим практичним досвідом з партнерськими освітніми закладами, визначити актуальні проблеми та пріоритети реформування системі вищої освіти й, відповідно до цього, планувати подальшу роботу над адаптацією освітньої діяльності МЕГУ до нових викликів сьогодення», – поділилися учасники форуму.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром