Коли розглянуть законопроєкт про скасування заочної освіти, розповіли у комітеті Верховної Ради

15 Листопада 2023, 09:27
Купол Верховної Ради. Фото з відкритих джерел 561
Купол Верховної Ради. Фото з відкритих джерел

Верховна Рада ухвалюватиме рішення щодо скасування заочної і вечірньої форм навчання під час розгляду відповідного законопроєкту, який має напрацювати і зареєструвати у ВР Кабінет міністрів.

Про це пише «Укрінформ» із посиланням на члена Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Романа Грищука (парламентська фракція «Слуга народу»).

Він пояснив, що закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року» (№10092) стосується винятково формату проведення національного мультипредметного тесту в 2024 році.

«Коли подавали цей законопроєкт, у ньому була норма про заміну вечірньої і заочної форми навчання на дистанційну. Проте під час підготовки деякі фракції висловилися проти, не хотіли голосувати за цей законопроєкт одразу і в першому, і в другому читаннях. А нам треба було швидше проголосувати законопроєкт про НМТ, щоб всі чітко розуміли формат наступного вступного року», – зазначив Грищук.

Він додав, що положення про скасування заочної і вечірньої форм навчання буде запропоновано в окремому законопроєкті. 

«МОН має його напрацювати. Будуть від КМУ подавати», – підкреслив народний депутат.

8 листопада Верхована Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року» (№10092).

У початковій редакції документа йшлося, зокрема про скасування набору вступників для здобуття ступенів бакалавра та магістра за вечірньою і заочною формами здобуття освіти, а натомість сприяння розвитку дистанційної освіти. Однак Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій прибрав це положення.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром