На що звернути увагу при виборі плитки на підлогу

22 Листопада 2023, 12:35
Ілюстрація з відкритих джерел Реклама 517
Ілюстрація з відкритих джерел

Керамічна та керамогранітна плитка є найпопулярнішими для облаштування підлоги на кухні. Обидва цих матеріали мають технічні властивості, які ідеально підходять для умов експлуатації цього простору. 

Вони легко миються та не зазнають пошкоджень від високої вологості, гарячої води та агресивних мийних засобів. Європейські та українські виробники пропонують плитку для кухонної підлоги в широкому спектрі кольорів. Розглянемо, які кольори найбільш популярні, та обговоримо цікаві особливості дизайн-проєктів.

Популярні варіанти кольорів

Плитка на підлогу має відповідати таким вимогам – відповідність інтер'єру та практичність. Завдяки експлуатаційним характеристикам керамограніту, не обов'язково обмежуватися темними відтінками, навіть біла підлога буде доречною на кухні. Хоча існує ризик забруднення, але п'ять хвилин мокрого прибирання повернуть поверхню до заводського стану. 

Білу вже давно не вважають непрактичною або легко забруднюваною. Наприклад, на чорному кольорі краплі води та сліди від мокрих ніг видно набагато краще. Темна вимагає значно більше зусиль для утримання чистоти, що не завжди є пріоритетом у сучасному швидкому ритмі життя.

Сіра та бежева плитка – це універсальне дизайнерське рішення, яке підходить як для авангардного, так і для класичного стилю. Матеріал нейтральних відтінків має всі переваги кераміки з домішками.

Який колір плитки обрати для кухні

Найпростіший спосіб зробити стильну підлогу на кухні – використовувати однотонну плитку. Моноколір завжди виглядає стримано, він не відволікає увагу від акцентів інтер'єру та меблів. Відсутність малюнків робить однотонну плитку найкращим рішенням на багато років.

Керамічна плитка з візерунками – це варіант для тих, хто любить експериментувати. Це може бути повноцінний малюнок або прості геометричні візерунки, такий дизайн все одно здатний підкреслити розкіш кухонних гарнітурів, штор та дрібниць.

Водонепроникна плитка дозволяє отримати ефект ламінату або паркету на кухні – приміщенні, де умови експлуатації не дозволяють використовувати деревину для підлоги. Керамічне покриття, що імітує дерев'яний зріз, іноді виглядає краще за натуральний аналог, а по експлуатційним характеристикам воно його точно перевершує.

Сіра кухня – це сучасний та цікавий вибір. Гарнітур нейтрального кольору потребує додаткового оживлення. Тому разом з ним часто використовують яскраву плитку для підлоги в жовтих, оранжевих або яскраво-червоних тонах. Якщо ж акцент в оформленні кухні зроблений на жовтому кольорі, то для підлоги підійдуть відтінки, що збалансують вигляд. Сіра, чорна та бірюзова плитка ідеально виглядає з яскравими меблями.

На що звернути увагу при покупці в Леруа Мерлен

Купуючи товари, треба звернути увагу на продавця. Важливо памʼятати, що лише перевірені магазини, як наприклад Leroy Merlin, гарантують найкращу якість товару.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024