У Берліні під час міжнародної конференції обговорили ситуацію в освіті під час війни

05 Грудня 2023, 09:43
Професор доктор Джойбрато Мукерджі. Фото: DAAD, Stefan Zeitz 1231
Професор доктор Джойбрато Мукерджі. Фото: DAAD, Stefan Zeitz

У Берліні відбулася конференція DAAD «Освіта під час війни: Німецько-українська університетська співпраця від допомоги в надзвичайних ситуаціях до формування майбутнього».

Конференція висвітлила підходи до співпраці, які були і є корисними в нинішній гострій надзвичайній ситуації, – повідомляє Німецька служба академічних обмінів (DAAD).

«Від початку російської агресії проти України DAAD та німецькі університети багато чого досягли разом: започатковано нові програми фінансування, створено можливості для контактів та консультацій, а також розширено існуючі програми фінансування для участі українських університетів, студентів та науковців», – зазначили у Німецькій службі академічних обмінів.

Метою наукової події є інтеграція українських біженців до німецьких університетів та надання якнайкращої підтримки університетам в Україні. 

Війна триває, і руйнування в багатьох місцях досягли жахливих масштабів. Багато викладачів і студентів стали жертвами війни або втекли і проводять дослідження та навчаються в європейських, а в багатьох випадках і в німецьких, університетах. Інші викладають і навчаються у складних умовах у своїх рідних університетах.

Захід висвітлив підходи до співпраці, які були і є корисними в цій гострій надзвичайній ситуації. Представники університетів з України та Німеччини розповіли про свою співпрацю та проєкти. 

Під час панельної дискусії з президентом DAAD професором Джойбрато Мукерджі та представниками політичних кіл і вищої освіти учасники обговорили, які заходи можуть бути використані для відновлення та відродження української науки та дослідницьких інституцій, а також які додаткові ініціативи є необхідними для цього. 

Насамкінець Генеральний секретар DAAD доктор Кай Зікс представив плани DAAD щодо подальшої підтримки України. Їх реалізація потребує постійної підтримки з боку політиків та науковців. 

Вже оголосили про дві ініціативи: 

  • фінансування центру міждисциплінарних українознавчих досліджень;
  • короткострокові стипендії для українських дослідників.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром