Нагородили переможців літературного конкурсу «Витоки»

19 Грудня 2023, 10:10
Під час нагородження переможців. Фото: Острозька академія 1159
Під час нагородження переможців. Фото: Острозька академія

Оголосили підсумки літературного конкурсу «Витоки».

Нагородження переможців відбулося у Національному університеті «Острозька академія», – повідомили у закладі освіти.

Під час нагородження переможців. Фото: Острозька академія
Під час нагородження переможців. Фото: Острозька академія

Як розповів голова журі, письменник, публіцист, доктор філософських наук, заслужений діяч науки і техніки України, професор Петро Кралюк, цьогоріч у конкурсі були такі номінації: 

  • поезія; 
  • проза; 
  • твори для дітей. 

Переможці отримали грамоти й грошову премію в розмірі суми, еквівалентної 300 доларам США.

Усі інші учасники, які не посіли перші місця, були відзначені грамотами й заохочувальними грошовими нагородами.

Перемогу в номінації «Поезія» здобула Катерина Єсіпова (м. Острог). Заохочувальними преміями відзначені Микита Рижих (м. Нова Каховка), Ганна Данилюк (м. Рівне), Соломія Костенкова (м. Збараж), Лада Заліська (м. Харків).

У номінації «Проза» першість отримав Андрій Шарафан (м. Здолбунів), а заохочувальні премії – Тетяна Лісовська (м. Красилів), Ірина Рачковська (с. Зірне) та Вікторія Савенко (м. Рівне).

У номінації «Твори для дітей» перемогла Дарина Кузьміч (м. Дубно).

«Писати вірші я почала ще в дитинстві. Цьогоріч взяла участь у конкурсі «Витоки» вже втретє. Упродовж минулих років двічі була нагороджена заохочувальною премією. Звісно, мріяла про перемогу й нарешті моя мрія здійснилася – я стала переможницею в номінації «Поезія». Для мене це було дуже неочікувано й приємно. Щиро вдячна засновникам, організаторам і журі конкурсу за можливість проявити себе, поділитися своєю творчістю. Для мене, як і для багатьох молодих авторів, це дуже цінно. «Витоки» – це конкурс, який надихає писати, надихає на нові досягнення, мотивує ніколи не здаватися!», –зазначила Катерина Єсіпова.

Літературний конкурс «Витоки» щорічно відбувається в Національному університеті «Острозька академія» за підтримки мецената Ореста Цапа, професора Манітобського університету (Канада) з метою заохочення молоді до творчої діяльності та пропагування українського слова.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром