Міністр освіти зустрівся з учителями, які успішно пройшли сертифікацію

19 Грудня 2023, 12:00
Під час зустрічі з учителями. Фото: МОН 1400
Під час зустрічі з учителями. Фото: МОН

Міністерство освіти і науки України відвідали вчителі математики, української мови і літератури, які склали зовнішнє оцінювання професійних компетентностей у 2023 році. 

Вони зустрілися з міністром освіти і науки Оксеном Лісовим, головою Державної служби якості освіти Русланом Гураком та директоркою Українського центру оцінювання якості освіти Тетяною Вакуленко. Разом вони обговорили структуру та складнощі сертифікації, плани на наступний рік, – повідомили у МОНі.

«Перш за все вдячний усім вчителям, які взяли участь у незалежній сертифікації цього року. Для когось це професійний виклик, для когось – додаткова мотивація, але спільно ви показуєте хороші результати і надаєте чудовий приклад колегам. Дуже важливо, щоб ви також зростали як лідери у своїх громадах. Обʼєднували педагогів у спільноти і ставали підтримкою для колег», – зазначив Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України.

Під час зустрічі з учителями. Фото: МОН
Під час зустрічі з учителями. Фото: МОН

Сертифікація передбачає три етапи, а взяти участь в оцінюванні вчителі можуть за власним бажанням. Цьогоріч його вперше змогли пройти вчителі першого (адаптаційного) рівня базової освіти, до цього пілот проєкту сертифікації охоплював лише вчителів початкової школи.

Під час зустрічі з учителями. Фото: МОН
Під час зустрічі з учителями. Фото: МОН

На наступний рік МОН розширює перелік категорій учителів, які братимуть участь. Сертифікати також зможуть отримати педагоги, які викладають навчальні предмети й інтегровані курси громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» (всесвітньої історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства, курсів «Досліджуємо історію і суспільство», «Історія: Україна і світ», «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти»).

Учителі, які успішно пройдуть сертифікацію, отримуватимуть доплату в розмірі 20% до посадового окладу протягом трьох років, а також матимуть можливість не проходити атестацію. 

Під час зустрічі з учителями. Фото: МОН
Під час зустрічі з учителями. Фото: МОН

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром