Громадська організація «Культ Фуд», очолювана Євгеном Клопотенком, допомагатиме змінювати підходи до шкільного харчування

21 Грудня 2023, 10:48
Під час підписання меморандуму про співпрацю. Фото: МОН 1409
Під час підписання меморандуму про співпрацю. Фото: МОН

Громадська організація «Культ Фуд», очолювана Євгеном Клопотенком, допомагатиме змінювати підходи до шкільного харчування. 

Відповідний меморандум про співпрацю підписали із Міністерством освіти і науки України, – розповіли у відомстві. 

«Його мета – об’єднати зусилля у реалізації реформи шкільного харчування, яка розпочалась у 2020 році за ініціативи першої леді Олени Зеленської, а саме – у сприянні розвитку та промоції здорового харчування, підвищенні обізнаності батьків, учнів та вчителів про важливість здорового харчування для дітей, заохочуванні батьків і учнів до вибору здорового харчування в шкільних їдальнях та за межами шкіл», – кажуть у МОНі.

Під час підписання меморандуму про співпрацю. Фото: МОН
Під час підписання меморандуму про співпрацю. Фото: МОН

Реформа шкільного харчування – складна і комплексна.

«Щоб діти в кожному закладі освіти мали здоровий і поживний обід, зміни мають бути системними та узгодженими. Ідеться і про поліпшення шкільного меню, і про навчання персоналу, і про посилення спроможності громад, і про модернізацію харчоблоків. Це можливо реалізувати лише за підтримки партнерів. Євген Клопотенко – один із тих, хто став частиною реформи з її перших днів і робить величезний внесок у здоров’я українських дітей. Меморандум із громадською організацією пана Євгена – потужне підсилення нашої співпраці задля здорового майбутнього України»,  – зазначив Оксен Лісовий.

Упродовж наступних п’яти років МОН і ГО «Культ Фуд» співпрацюватимуть, щоби: 

  • поширювати інформацію про здорове шкільне харчування та формувати культуру харчування в суспільстві;
  • інформаційно підтримувати реформування в галузі шкільного харчування;
  • сприяти створенню та розвитку кулінарних хабів на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти;
  • сприяти розробленню та впровадженню застосунку «Генератор здорового меню» в закладах дошкільної і загальної середньої освіти;
  • висвітлювати діяльність із популяризації здорового харчування в закладах освіти;
  • сприяти підвищенню обізнаності батьків, учнів та вчителів про важливість здорового харчування для дітей;
  • здійснювати заходи, спрямовані на заохочення батьків та учнів до вибору здорового харчування в шкільних їдальнях та за межами шкіл.

«Наша мета – щоб учні їли у школах, бо смачно, а не тому, що треба, щоб українці були здоровішими, знизився відсоток ожирінь, а люди точно знали, що харчуватися здорово – це смачно й зовсім не дорого», – прокоментував Євген Клопотенко.

Це партнерство допоможе створити сприятливе середовище для змін у харчуванні не лише школярів, але й молоді та дорослих. 

«Меморандум є важливим кроком у трансформації харчових звичок українців, адже спрямований на те, щоби змалечку прищеплювати принципи здорового способу життя», – додають у МОНі.

Під час підписання меморандуму про співпрацю. Фото: МОН
Під час підписання меморандуму про співпрацю. Фото: МОН

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром