Вийшов перший випуск наукового батлу «Хто тут Ейнштейн?»

22 Грудня 2023, 15:20
Проєкт «Колайдер». Фото: Суспільне 1369
Проєкт «Колайдер». Фото: Суспільне

На ютуб-каналі «Колайдер» вийшов перший випуск наукового батлу «Хто тут Ейнштейн?», в якому знялися популярні блогери Ле Пєшка (Лєра Пєшикова) та Владислав Рудніцький.

У першому відео свої наукові здібності перевіряють відомі ТікТок-блогери Лєра Пєшка та Влад Рудніцький, – пише «Суспільне».

У «Музеї науки» Малої академії наук України вони дізналися, як виникла азбука Морзе, грали на клапкофоні й вгадували мелодію, кричали в «музейне» вухо, роздивлялися речі українського льотчика-випробувача Леоніда Каденюка (спойлер: дивіться уважно, бо з ним буде пов’язана домашка, за яку можна отримати подарунок). А у фінальному раунді їхали на віртуальних лижах до фінішу.

Проєкт «Колайдер». Фото: Суспільне
Проєкт «Колайдер». Фото: Суспільне

«Ідея «Хто тут Ейнштейн?» полягає в тому, що два блогери/артисти змагаються між собою у справжніх наукових батлах і перевіряють фізичні явища, хімічні досліди на собі, показуючи, що наука насправді – не мука. Наука – це цікаво, класно, вона оточує нас всюди», – пояснила креативна директорка pedan|buro та режисерка ютуб-каналу «Колайдер» Анастасія Зубченко.

Ведуча проєкту – Софія Козинець. Софія – переможниця всесвітнього конкурсу екологічних проєктів «Genius Olympiad» в секції науки, всеукраїнських етапів «Regeneron ISEF» та амбасадорка-лідерка Київської МАН.

Проєкт «Колайдер». Фото: Суспільне
Проєкт «Колайдер». Фото: Суспільне

Переможець наукового батлу отримає статуетку Ейнштейна, а той, хто програє, – крінж-подарунок. У кожному випуску на глядачів чекає інтерактивна домашка, виконавши яку, можна взяти участь у розіграші подарунка.

Протягом шести випусків шоу, що виходитиме щочетверга на ютуб-каналі «Колайдер», ви побачите різних блогерів, які змагатимуться між собою та перевірятимуть за допомогою науки свої можливості в різних музеях.

«Колайдер» – перший проєкт Суспільного для підліткової аудиторії на платформах YouTube і TikTok. Креативний концепт, розроблений pedan|buro, втілює ідею зухвалої школи майбутнього, де могли б викладати Залізна Людина, Донателло, Ейнштейн. Це також альтернативна пропозиція токсичному російському контенту в легкому і зрозумілому жанрі едьютейнменту. 

«Цей проєкт дозволить підліткам відчути себе кмітливими дослідниками та дізнатися більше про світ навколо; прокачати навички критичного мислення, продемонструє, що сумніватися та перевіряти інформацію – це база, а цікаві знання дають впевненість», – пише «Суспільне».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром