Розвиток економічної журналістики обговорили в Державному податковому університеті в Ірпені

23 Грудня 2023, 11:01
Державний податковий університет. Фото з відкритих джерел 1313
Державний податковий університет. Фото з відкритих джерел

Дискусія про те, як розвивається в Україні економічна журналістика, відбулася у Державному податковому університеті в Ірпені.

Журналісти, викладачі та студенти обговорили, чи є в Україні сьогодні економічна журналістика, як вона впливає на суспільство і чи впливає взагалі, – інформує itvua.tv.

Із 2017 року в Державному податковому університеті готують журналістів та вперше в Україні відкрили окрему магістерську програму «Економічна журналітика».

На думку журналіста Андрія Куликова, економічна журналістика надає розуміння того, що відбувається в країні. Але сьогодні вона втратила позиції.

Андрій Куликов. Фото: Сторінка Комісії журналістської етики
Андрій Куликов. Фото: Сторінка Комісії журналістської етики

«Є враження, що економічна журналістика, як і деякі інші підгалузі нашої загальної справи, не те, щоб занепала, а відійшла на задній план».

Дмитро Серебрянський, виконувач обов'язків ректора Державного податкового університету міркує. 

«Ця тема доволі таки непроста, оскільки економічна журналістика потребує багатьох навичок і багатьох знань, які поряд із самою журналістикою, потребують поглиблених знань економічних процесів, логіки економічних процесів, фінансовій системі».

Наталія Зикун, деканеса факультету соціально-гуманітарних технологій Державного податкового університету розповіла.

«Хрещеним батьком нашої освітньої програми «Економічна журналістика» став журналіст Андрія Яніцький. Він її рецензував перш, ніж ми запустили її в аудиторії, в освітній процес».

Андрій Яніцький, директор із розвитку онлайн-медіа «Espresso.tv» зауважив.

Андрій Яніцький. Фото з фейсбук-сторінки журналіста
Андрій Яніцький. Фото з фейсбук-сторінки журналіста

«Коли я вчився на журналіста, я не розумів, які бувають спеціалізації в журналістиці. Сьогодні, якщо ти хочеш конкурувати на ринку праці як журналіст, ти маєш все ж таки мати якусь родзинку і вміти щось, що не вміють інші».

Своїми думками поділилися також студенти, які зараз здобувають фах журналістів. 

«Я прийшов сюди з запитання, на які мені потрібні були вже  відповіді для розуміння дипломної роботи, і як мешканця Ірпеня в той же час, тому що це взаємопов’язаний процес. І висвітлення економічних процесів і їхній результат», – розповів Артем.

Олена, студентка Державного податкового університету додала. 

«Для мене, як для журналістки, дізнатися цікавинки, поспілкуватися з фахівцями було дуже цікаво. Тому вдячна податковому за такий досвід і за те, що маю можливість навчатися не лише теорії, а й практиці.»

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024