Оксен Лісовий обговорив ситуацію в освіті з міністеркою закордонних справ Японії

09 Січня 2024, 19:26
Під час зустрічі з учасниками молодіжної програми UPSHIFT. Фото: МОН 3052
Під час зустрічі з учасниками молодіжної програми UPSHIFT. Фото: МОН

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий разом із міністеркою закордонних справ Японії Йоко Камікавою та представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) відвідали одну з точок «Спільно», створену для дозвілля й розвитку дітей.

Міністерка поспілкувалася з дітьми й батьками, які отримують психосоціальну підтримку. Також зустрілася з учасниками молодіжної програми UPSHIFT, які поділилися своїми проблемами, зокрема розповіли про перерви в навчанні та проблеми із психічним здоров’ям, – повідомили у міністерстві освіти і науки України.

Під час візиту Йоко Камікава та Оксен Лісовий обговорили потреби української освіти в умовах війни та підтримку Японії. 

Оксен Лісовий та Йоко Камікава. Фото: МОн
Оксен Лісовий та Йоко Камікава. Фото: МОн

Із початку повномасштабного вторгнення уряд Японії забезпечував цифрові освітні центри (DLC) девайсами, які діти можуть використовувати для навчання або дозвілля. Крім цього, грантову підтримку від Японії буде спрямовано на друк понад мільйона примірників із української та зарубіжної літератури для учнів 5-тих класів, закупівлю сільськогосподарського обладнання для навчально-практичних центрів закладів профтехосвіти аграрного спрямування та різного виду обладнання (ноутбуків, планшетів, генераторів, проєкторів, STEM-наборів тощо) для 85 цифрових освітніх центрів у регіонах, де переважає дистанційне навчання, а також комп’ютерного обладнання для класів НУШ у школах на деокупованих територіях.

На зустрічі з пані Йоко Камікавою поспілкувалися про необхідність продовження співпраці, зокрема в напрямі цифрової трансформації. 

Нині понад 300 тисяч дітей вразливих категорій та понад 60 тисяч учителів потребують гаджетів для дистанційного навчання. Саме тому такий напрям співпраці надважливо підтримувати надалі.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром